Koupit přes internet, zaplatit u Sazky - tak chce Sazka nalákat zákazníky, kteří se bojí plateb přes web. Ilustrační foto

Koupit přes internet, zaplatit u Sazky - tak chce Sazka nalákat zákazníky, kteří se bojí plateb přes web. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Internetové nákupy lze platit i přes Sazku, zatím velmi omezeně

  • 4
Zboží nakoupené na internetu je možné nově platit i prostřednictvím terminálů Sazky. Sazka chce vyjít vstříc těm, kdo se nakupování na síti vyhýbali, protože se báli nedostatečného zabezpečení.

Celá věc má fungovat tak, že zákazník si vybere příslušné zboží, v nabídce platby vybere možnost platby přes terminál a obdrží čárový či číselný kód. S tím se pak vydá k nejbližšímu terminálu Sazky a zaplatí.

"Do 10 minut je pak internetový obchod informován, že nákup byl uhrazen a zboží nebo služby mohou být distribuovány," uvádí mluvčí společnosti Manum, která systém vyvinula, v tiskové zprávě.

Problémem je, že nákup musí podpořit také internetoví prodejci. Ne se všemi jsou uzavřena jednání. Zatím je možné tímto způsobem nakupovat jen u tří prodejců, a to www.instaluj.cz, www.drinks24.cz a prodejce účetního a ekonomického softwaru www.blahasoft.cz.

Ostatní prodejci zatím službu nepodporují. Sazka i Manum tvrdí, že se situace zlepší. Od července bude možno na terminálech platit za jízdenky Student Agency a na podzim se má přidat i česká prodejní síť Internet Mall.