Diskuze

Po zkušenosti s Bohemia Energy chce Energetický úřad změnit zákon

Energetický regulační úřad navrhl několik změn energetického zákona. Podle regulátora by se měl záchranný režim dodavatele poslední instance vztahovat i na velkoodběratele tedy zejména na firmy. Zároveň úřad navrhuje, aby byli dodavatelé energií pojištění obdobně jako cestovní kanceláře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všechny elektrárny v ČR byly postaveny z peněz daňových poplatníků. A nyní ČEZ tuto elektřinu prodává v ČR za burzovní ceny, t.j. ceny, které vymyslí nějací energošmejdi v Rotterdamu. Mě to připadá nefér. Proto by měl ČEZ prodávat el. v ČR za ceny výrobní, odpovídající nákladům v ČR. Pouze přebytky do zahraničí. Jinak by se mohlo stát, že ČEZ řekne , končíme s dodávkou el. do ĆR, a vše prodáme do zahraničí za silné Euro.

0 0
možnosti

Úplně by stačilo zavést podmínku, že obchodník musí mít nakoupenou elektřinu v takovém množstství a na takovou dobu, po kterou má nasmlouvané dodávky odvěratelům.

2 0
možnosti

Kecy. Jestli ERÚ mohl v říjnu vyzvat ostatní dodavatele k poskytnutí informací, že mají nakoupenou nasmlouvanou energii, tak tu pravomoc má.

1 0
možnosti
Foto

Hezký den, toto mělo být už dříve a ne teď...

Vše kontrolovat a atd....

0 0
možnosti