Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Volkswagen

Volkswagen si nastavil laťku. Letos prodá rekordních osm milionů aut

  • 0
Německá automobilka Volkswagen chce letos zvednout svůj prodejní rekord. Za celý rok plánuje prodat osm milionů vozů. Loni prodala 7,3 milionu aut. Plány společnosti, jejíž součástí je i česká Škoda Auto, oznámil generální ředitel společnosti Martin Winterkorn.

Dodal, že v prvním pololetí firma prodala čtyři miliony aut a jen vozů se značkou VW firma prodala přes 2,5 milionu kusů. Růst vlajkové značky dosáhl v pololetí téměř 12 procent, což je téměř dvojnásobek průměrného světového růstu.

Winterkorn zdůraznil, že prodej automobilky neroste pouze v Číně, ale také v západní a východní Evropě a Severní a Jižní Americe.

Winterkorn rovněž uvedl, že firma ještě nerozhodla ohledně možné výstavby továrny pro výrobu automobilů své luxusní značky Audi ve Spojených státech. O plánech se ale dále jedná.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a v několika příštích letech se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Tím je nyní Toyota. O prvenství ale pravděpodobně přijde, protože její produkci letos poznamenaly důsledky ničivého zemětřesení v Japonsku.

,