Diskuze

Vlaky Leo Express budou černo-zlaté a vyjdou o třetinu levněji než pendolino

Vlaky Leo Express se přiblížily českým kolejím. Dopravce už má objednáno pět souprav od švýcarského Stadleru, na jaře se začnou vyrábět. Vlakové soupravy budou černo-zlaté a firma za ně dá o třetinu méně peněz, než daly České dráhy za pendolino. RegioJet Radima Jančury, který chce zahájit provoz v polovině příštího roku, stále nemá objednávku na dodání vagonů podepsánu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bourbon

15. 12. 2010 16:37
zásuvka 220 V a bandasky

Doufám, že v těch vlacích bude u každého sedadla zásuvka 220 V, kvůli notebookům, a že vlaky budou velkoprostorové, nikoli s kupé (kupé nahrávají vlakovým zlodějům).

Ta Pendolina museli pro České dráhy objednávat nějací jejich bandaskové, vůbec je nenapadlo, že by cestující chtěli cestou pracovat s počítačem.

Mimochodem, bandaskové sedí i za volanty mnoha pražských autobusů MHD. Přestože v autobusech je slušné vnitřní osvětlení, oni zapínají jen orientační světlo, vždyť je to v šeru tak útulné. A když musím já bejt v práci, říkají si, tak ať jezděj kaštani v šeru. (Nemluvě o tom, že autobus často přijede na první zastávku plný cigaretového kouře. To je přece lidské právo řidiče, aby si na konečné v autobuse dal cigáro, ne?) Přitom dobře osvětlený autobus je bezpečnější. Onehdá jsem byl v Hamburku a nestačil se divit. Uvnitř v noci světlo jako ve dne, krásně se v těch autobusech čte.

Poznámka: "kaštan" je v žargónu zaměstnanců Doprpodniku Praha výraz pro cestujíc

0 0
možnosti

pettyo

15. 12. 2010 17:48
Re: zásuvka 220 V a bandasky

Pendolina stály tolik, že na zásuvky už nezbyly peníze.

0 0
možnosti

Bob-an

15. 12. 2010 19:34
Re: zásuvka 220 V a bandasky

To je asi schvalne aby meli lidi nejaky duvod priplatit se nemale penize na 1. tridu...

0 0
možnosti

tarten

16. 12. 2010 11:22
Re: zásuvka 220 V a bandasky

Pendolina se objednávala v době, kdy se takový boom notebooků nedal předpokládat. Škoda ale, že to do nich nenacpali při nějaké té revizi po milionu kilometrech.

0 0
možnosti