Jaime Smith a Salvador Anglada

Jaime Smith a Salvador Anglada | foto: Telefónica O2

Novým šéfem Telefóniky 02 se stal Salvador Anglada

  • 8
Telefónica O2 Czech Republic má nového šéfa. Stal se jím dosavadní viceprezident pro rezidentní zákazníky Salvador Anglada. Ve funkci nahradí Jaimeho Smithe, který odchází šéfovat společnosti O2 v Německu.

Ve svých nových rolích se budou Jaime Smith i Salvador Anglada přímo zodpovídat Peteru Erskinovi, předsedovi představenstva a generálnímu řediteli skupiny Telefónica O2 Europe, uvedla společnost v tiskové zprávě.

"Je mi potěšením jmenovat Jaimeho Smithe na klíčovou pozici generálního ředitele O2 Germany, kde bude významnou posilou. Pod jeho vedením se Telefónica O2 Czech Republic stala lídrem v poskytování plně konvergovaných fixních a mobilních služeb," řekl předseda představenstva a generální ředitel skupiny Telefónica O2 Europe Peter Erskin.

Salvador Anglada, který v uplynulých dvou letech úzce spolupracoval s Jaimem Smithem na spojení firem a jejich transformaci, je podle něj ideální osobou pro vedení společnosti v další fázi jejího rozvoje.

"Salvador může stavět na bohatých profesních zkušenostech jak z oblasti IT, tak telekomunikací. Jeho odborné znalosti spolu s rozsáhlou praxí v oblasti prodeje a marketingu budou enormním přínosem pro Telefóniku O2 Czech Republic, která bude dále stavět na své současné silné výkonnosti," prohlásil Erskin.

Největší tuzemská telekomunikační firma Telefónica O2 loni hospodařila s rekordním osmimiliardovým ziskem. Výnosy z mobilních služeb loni firmě vzrostly o šest procent na 30,9 miliardy korun, naopak příjmy z pevných linek klesly o pět procent na 29,9 miliardy. Počet uživatelů mobilních služeb loni představoval 4,86 milionu zákazníků, uvedla ČTK.

Salvador Anglada Gonzalez

Vystudoval průmyslové inženýrství v Madridu, získal titul MBA a postgraduální studium završil na IESE Madrid.

Pracoval na vedoucích pozicích ve firmách Dell Computer a Dow Jones Markets.

Pro skupinu Telefónica Group začal pracovat  v roce 2002 na pozici ředitele pro prodej a marketing ve Španělsku.

Od června 2005 vykonával funkce generálního ředitele a jednatele Eurotelu a člena představenstva Českého Telecomu (právní předchůdce společnosti Telefónica O2 Czech Republic).

Od července 2006 byl viceprezidentem pro rezidentní zákazníky  ve firmě Telefónica O2 ČR.

,