Komerční banka - Komerční banka

Komerční banka - Komerční banka | foto: MF DNES

Komerční banka vylepšila v pololetí zisk na 6,46 miliardy

  • 3
Komerční banka zvýšila v pololetí čistý zisk o 22,1 procenta na 6,46 miliardy korun. Ve stejném období loni hospodařila s čistým ziskem 5,29 miliardy korun. Zisk banky je vyšší, než odhadovali analytici.

Zisk se naopak výrazně propadl mateřské bankovní skupině Komerční banky, francouzské Société Générale. Ta zaznamenala propad zisku o více než 60 procent na 644 milionů eur (15,4 miliardy korun).

Se Société Générale počátkem roku zacloumal skandál s bývalým bankovním makléřem Jérômem Kervielem. Ten byl obviněn, že svými nepovolenými obchody banku připravil o téměř pět miliard eur. - čtěte Makléř vymazal zisky Société Générale

Česká spořitelna, banka s největším počtem klientů v zemi, v pololetí zvýšila čistý konsolidovaný zisk meziročně o více než 26 procent na 6,6 miliardy korun. Spořitelna patří do skupiny rakouské Erste Bank. Ta zvýšila zisk o 12,5 procenta na 636,6 milionu eur. - čtěte Česká spořitelna i Erste Bank opět zvýšily zisky

UniCredit Bank zvýšila pololetní čistý zisk meziročně o polovinu na 2,4 miliardy korun. Československá obchodní banka oznámí výsledky v pátek.