Diskuze

Jihlavský pivovar změnil chuť Ježka

Chuť piva Ježek, jednoho ze symbolů Jihlavy, se mění. Vrací se k receptuře z osmdesátých let, kdy se Ježkem oslavovaly mistrovské tituly hokejistů Dukly. Noví majitelé včera představili zásadní změny v jihlavském pivovaru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chnapka

3. 9. 2008 13:37
řikanka

Znam takovou dobrou rikanku:

Zubr, Zubr, to je ale pekna sracka.

0 0
možnosti

freebee

28. 8. 2008 13:48
správný směr

Čím více bude pit regionálních, tím je to lepší. Poslední dobou se mi zdá, že ty rádoby světové vývozní piva jsou si čím dál více podobná:-P

0 0
možnosti

čuk

27. 8. 2008 22:00
pryč s gambriHnusem

Vitam a podporuju klasickou vyrobu piva. Neni umeni vysypat granule do vody a vytvořit močku nazyvající se gambrihnus.Je mě líto lidí, kteří jsou na to nuceně odkazány!!!!!! A jestli je nekdo na tuto znacku hrdej, tak to mohou byt jen majitele pivovaru a mohou se i radovat z lidske hlouposti a ovlivnitelnosti, jak lze snadno českému človičkovi vnutit  takovej patok za nehorázný peníze!!!!!!                                                                                                                  Gambrihnus = záhuba českého pivovarnictví!!!!!!!!

0 0
možnosti

Pája

3. 9. 2008 16:04
Re: pryč s gambriHnusem

Pokud známo chmelové granule se nesypou do vody, ale do sladiny a mladiny během chmelovaru. Tzv. granule dnes již používají všechny pivovary a to i ty restaurační. Jsou to totiž sušené, namleté a slisované chmelové hlávky, které nepodléhají oxidačním procesům jako celé volné hlávky. Je to pro skladování a kvalitu chmele mnohem lepší způsob než volně ložený  zoxidovaný chmel, po kterém mimo jiné pivo smrdí jako zapařené ponožky.:-/

0 0
možnosti

lutic

27. 8. 2008 9:35
není horší pivo než Krušovické

v Čechách..

0 0
možnosti

nonick

27. 8. 2008 14:44
Re: není horší pivo než Krušovické

Hmmm...asi jsi ještě neochutal Anheuser´s  Bud...;-D

0 0
možnosti

GenEtt

27. 8. 2008 8:13
Změna

Ježka jsem měl tu čest ochutnat jen jednou, pár kousků  cca před 6 lety, chuťově to ušo, ale druhej den ráno, jak to napsat slušně, no prostě střevní potíže. Ale to je jedno, důležité je, že se konečně někdo odhodlal veřejně deklarovat změnu receptury (přiznat, že doteď to bylo špatně) a návrat ke klasickému hořkému českému pivu s výraznou chutí. Snad tohle bude první vlaštovka a čím dál víc ostatních pivovarů (netřeba jmenovat) vařících vodnaté patoky bez barvy, chuti a zápachu dostane taky odvahu a vrátí se ke svým tradicím a kvalitě. Novému Ježkovi přeju mnoho úspěchů  R^

0 0
možnosti

xy

27. 8. 2008 11:38
Re: Změna

S Jezkem jsem na tom naprosto stejne vcetne tech let :]

0 0
možnosti

Luke

27. 8. 2008 8:12
Bejvávalo

Jo, jedna věc je chtít se prosadit v regionu a druhá je pak zkutečnost. V současné konkurenci se bude Jihlavský Ježek jen těžko prosazovat. Přeju mu úspěch, ale dneska jestli chce být pivovar úspěšný, tak musí hlavně exportovat. Bydlím kousek od Jihlavy, ale dominantní sou tady piva jako Gambrinus, Starobrno apod. Dřív byl Ježek v každý vesnický hospodě, dneska je to úplně jiný.Jediným způsobem jak se prosadit bych viděl cenovou politiku, ale to by se pak zase promítlo do ziskovosti, takže páni manažeři snažte se.!

0 0
možnosti

T.

27. 8. 2008 7:57
No hurá!

2x hurá[>-]

0 0
možnosti

Brainwashington

27. 8. 2008 2:30
A, jak to je s lahváčema?

Býval Ježek dobré pivo i v lahvích. Jak to je dnes?

0 0
možnosti