- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Znam takovou dobrou rikanku:
Zubr, Zubr, to je ale pekna sracka.
Čím více bude pit regionálních, tím je to lepší. Poslední dobou se mi zdá, že ty rádoby světové vývozní piva jsou si čím dál více podobná
Vitam a podporuju klasickou vyrobu piva. Neni umeni vysypat granule do vody a vytvořit močku nazyvající se gambrihnus.Je mě líto lidí, kteří jsou na to nuceně odkazány!!!!!! A jestli je nekdo na tuto znacku hrdej, tak to mohou byt jen majitele pivovaru a mohou se i radovat z lidske hlouposti a ovlivnitelnosti, jak lze snadno českému človičkovi vnutit takovej patok za nehorázný peníze!!!!!! Gambrihnus = záhuba českého pivovarnictví!!!!!!!!
Pokud známo chmelové granule se nesypou do vody, ale do sladiny a mladiny během chmelovaru. Tzv. granule dnes již používají všechny pivovary a to i ty restaurační. Jsou to totiž sušené, namleté a slisované chmelové hlávky, které nepodléhají oxidačním procesům jako celé volné hlávky. Je to pro skladování a kvalitu chmele mnohem lepší způsob než volně ložený zoxidovaný chmel, po kterém mimo jiné pivo smrdí jako zapařené ponožky.
Hmmm...asi jsi ještě neochutal Anheuser´s Bud...
Ježka jsem měl tu čest ochutnat jen jednou, pár kousků cca před 6 lety, chuťově to ušo, ale druhej den ráno, jak to napsat slušně, no prostě střevní potíže. Ale to je jedno, důležité je, že se konečně někdo odhodlal veřejně deklarovat změnu receptury (přiznat, že doteď to bylo špatně) a návrat ke klasickému hořkému českému pivu s výraznou chutí. Snad tohle bude první vlaštovka a čím dál víc ostatních pivovarů (netřeba jmenovat) vařících vodnaté patoky bez barvy, chuti a zápachu dostane taky odvahu a vrátí se ke svým tradicím a kvalitě. Novému Ježkovi přeju mnoho úspěchů
Jo, jedna věc je chtít se prosadit v regionu a druhá je pak zkutečnost. V současné konkurenci se bude Jihlavský Ježek jen těžko prosazovat. Přeju mu úspěch, ale dneska jestli chce být pivovar úspěšný, tak musí hlavně exportovat. Bydlím kousek od Jihlavy, ale dominantní sou tady piva jako Gambrinus, Starobrno apod. Dřív byl Ježek v každý vesnický hospodě, dneska je to úplně jiný.Jediným způsobem jak se prosadit bych viděl cenovou politiku, ale to by se pak zase promítlo do ziskovosti, takže páni manažeři snažte se.
Býval Ježek dobré pivo i v lahvích. Jak to je dnes?