Diskuze

IKEA mění obchodní strategii. S menšími pobočkami míří do center měst

Švédská společnost IKEA reorganizuje své podnikání a míří do menších poboček v centrech měst. V souvislosti s tím propustí nábytkový gigant na 7 500 zaměstnanců. Současně ale založí více než 11 tisíc nových pracovních míst. Investovat do podnikání bude také IKEA v Česku, kde letos otevřela první pobočku nového typu v centru Prahy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LA

Už vidím, jak nadšení zákazníci tahají kanape tramvají z Václaváku.

5 0
možnosti
PK

Tam ho fyzicky nekoupíte. Na druhou stranu - přece toto vymyslí specialisté a že já jako laik to považuji za blbost, nějaké divné.:-)

0 0
možnosti
PK

Při velikosti Prahy a dnešních možnostech komunikace nechápu strategii - zřídit obchůdek na Václaváku. Turisté tam nenakupují. Kolegové z práce tam šli všichni na výzvědy, názor stejnýRv

0 0
možnosti
RD

Zajet si pro kus obýváku na Václavák a tam to nakládat do auta místa na Zličíně mi přijde naprosto uhozené. Ale asi nejsem dost trendy, no.

7 0
možnosti
JS

J22a28n 48S94l15o18v90í82k

26. 11. 2018 11:44

Někomu se to třeba naopak bude hodit. Pracuje v centru, v polední pauze zaskočí okouknout a cestou domů nebo až doma vyzvedne auto si to na okraji Prahy vyzvedne.

0 0
možnosti
KD

K78a53r80e60l 10D30r20d59a

23. 11. 2018 14:09

Docela mě pobavilo, jak snadno jsem zabředl v IKEE na webu do placených služeb navíc. Zatímco utvořit objednávku a rezervovat si zboží, řekl bych, že je nemožné. Tak placená služba: objednat přes web, nechat si připravit škatule a dojet si pro ně... za patřičný poplatek funguje. Zvláštní. Tyhle "služby" mají obchody zpravidla zdarma.

Potřebovali jsme dopravu. Ceny za dopravu v IKEE jsou zralé na nákup u někoho úplně jiného.

Takto "placeně" má snad fungovat menší pobočka bez skladu? ;-)

2 0
možnosti
DK

Ten dražší obchod nemá nic zdarma, pouze je to schováno v dražší ceně nábytku. V Ikee máte levný nábytek a vše si musíte připlatit. Takže spíše vidíte, co kolik stojí - nábytek, krabice, doprava. U toho dražšího nevíte, kolik co dělá z ceny.

IKEA je prostě stejná jako levné aerolinky. Levná letenka a jakákoliv věc navíc stojí. U těch dražších zaplatíte více v základu a máte tím již předplacené další služby, které se pak prezentují jako zdarma.

2 0
možnosti