Zetor Gerlach 4x4 je připraven do sériové výroby

Zetor Gerlach 4x4 je připraven do sériové výroby | foto: Zetor Defence

Zetor Defence se soustředí na obrněná vozidla, cílí na středoevropský trh

  • 0
Na veletrhu IDET 2021 se s nabídkou obrněných vozidel české výroby představil nový podnik Zetor Defence. Společný projekt firmy Zetor Engineering a holdingu Skupina se na středoevropském trhu chce prosadit s novou řadou obrněných terénních automobilů pod značkou Zetor.

„Začali jsme vývojem obrněného vozidla Zetor Gerlach 4x4, které jsme poprvé veřejnosti představili před třemi lety. V současné době jsme s tímto projektem ve finální fázi – máme za sebou všechny potřebné certifikace a vozidlo je připravené do sériové výroby,“ říká generální ředitel Zetor Engineering Filip Šoka.

Kromě Gerlachu představuje podnik na veletrhu i demonstrátor útočného vozidla pro rychlé nasazení postavený na stejné platformě.

„Abychom s našimi výrobky uspěli na trhu, potřebovali jsme najít osvědčeného partnera se zkušenostmi z oblasti integrace sofistikovaných obranných systémů, který by navíc byl schopným marketérem a obchodním stratégem. Takového jsme našli v holdingu Skupina,“ dodává.

Pro holding byla zase klíčová výrobní kapacita a technologické know-how Zetoru spolu s týmem konstruktérů. „Našim společným cílem je navýšit objem brněnské zbrojní výroby, zvýšit export a v neposlední řadě také přispět k rozšíření nabídky atraktivních pracovních míst pro mladé lidi v Brně a okolí,“ říká statutární zástupce holdingu Skupina Jiří Sadílek.

Předsedou představenstva nové společnosti Zetor Defence byl zvolen bývalý náčelník Generálního štábu Josef Bečvář.