Do Brna míří Tyco, další výzkumné centrum

  • 2
Inženýři v Brně budou bádat, jak co nejlépe odhalovat a zneškodňovat požáry. Divize Požární a zabezpečovací techniky skupiny Tyco International hodlá rozšířit svůj výzkum a vývoj o nové centrum v České republice. Firma se rozhodla právě pro jihomoravskou metropoli.

V Brně se zaměří na vývoj mechaniky a elektroniky pro výrobky požárních systémů a elektronických zařízení pro bezdrátovou komunikaci.

"Hlavní roli při rozhodování o umístění investice pro nás představovala jednak vysoce kvalifikovaná a navíc cenově dostupná pracovní síla a také blízkost k našim stávajícím technologickým centrům v Mnichově a Londýně," uvedl viceprezident společnosti Larry Zimmermann.

V centru nalezne uplatnění nejprve 70 kvalifikovaných zaměstnanců, ale pokud se bude vývoji v Brně dařit – bude Tyco v následujících letech nabírat další odborníky.

"Po společnostech Honeywell a Tescan, je Tyco už třetí společnost, která umisťuje svůj vývojově orientovaný projekt do Brna. Brněnské univerzity, zvláště brněnská technika, fungují jako magnet pro projekty z této oblasti," doplnil Tomáš Hruda z agentury CzechInvest.

Výrobky vyvíjené v Brně budou zahrnovat: požární čidla a detektory, kontrolní zařízení, hasicí techniku, technickou ochranu objektů, alarmy či senzory, ale například i dětské monitory dechu.