Čepro investuje do skladů na pohonné hmoty 6,5 miliardy korun

Společnost Čepro, která se zabývá zejména přepravou, skladováním a prodejem ropných produktů, během pěti let do roku 2011 vydá za obnovu zastaralých skladů a stavbu nových kapacit 6,5 miliardy korun. Vzhledem k tomu, že podle předpokladů spotřeba motorových paliv v zemi poroste, zvyšuje se i potřeba jejich skladování, řekl ČTK generální ředitel Pavel Švarc.

Společnost vlastněná státem nyní obnovuje převážně podzemní sklady ve Šlapanově na Havlíčkobrodsku, Roudnici nad Labem a Potěhách na Kutnohorsku, které mají celkovou kapacitu skoro 200 000 metrů krychlových pohonných hmot. Jejich revitalizace bude stát zhruba 1,5 miliardy korun.

Čepro provozuje 17 skladů v celé republice. Šlapanov mezi nimi patří k největším, protože leží na trase mezi velkými rafinériemi. "Tvoří zásobník pro transport hmoty z rafinérií a zejména je použit pro skladování státních hmotných rezerv," přiblížil Švarc. Šlapanovské sklady na naftu a benzin mají nyní kapacitu 270 000 metrů krychlových, v nejbližší době to bude 330 000 metrů krychlových.