Historický design výrobků Savo. - Výrobky Savo.

Historický design výrobků Savo. - Výrobky Savo. | foto: Bochemie., iDNES.cz

Nadnárodní gigant Unilever koupil od české Bochemie značku Savo

  • 25
Společnost Unilever, která sdružuje dvě desítky zejména potravinářských a kosmetických značek, kupuje od firmy Bochemie obchodní značku oblíbeného čistícího prostředku Savo. Spolu s ní převezme i značky insekticidů Biolit či Diffusil. Bochemie, která přijde o svůj nejznámější výrobek, se zaměří na výrobu chemických specialit. Savo se však bude vyrábět nadále v jejím závodě.

Unilever, který vyrábí zejména potravinářské produkty pod značkami Hera, Rama, Flora, Algida, Knorr a další, akvizicí posílí v oblasti čističů pro domácnost. Savo se zařadí vedle značek Domestos a Cif.

"Jsme přesvědčeni, že Unilever bude na těchto úspěších stavět a i nadále posilovat značky, které od nás kupuje, a to jak na lokální, tak i mezinárodní úrovni," uvedl generální ředitel společnosti Bochemie Miloslav Vodička. Unilever získá 100procentní podíl v dceřiné společnosti Bochemie HomeBrands, která Savo a další značky vyrábí.

Cenu transakce firmy nezveřejnily. Obě strany podepsaly smlouvu o převodu značek, práv duševního vlastnictví i části zaměstnanců.

"Bochemie se nyní zaměří na další rozvoj svého podnikání v oblasti chemických specialit," dodal Vodička. Všechny produkty včetně značek, které firma prodala, se však budou dál vyrábět v jejím bohumínském závodě. Obchod ještě musí schválit antimonopolní úřad.