Diskuze

Deset miliard za patnáct let. Stát soutěží vlaky do Brna přes Havlíčkův Brod

Železniční trať mezi Prahou a Brnem přes Havlíčkův Brod bude od konce roku 2025 provozovat nový dopravce vzešlý z výběrového řízení. Cestujícím bude muset nabídnout nové soupravy pro rychlost nejméně 200 kilometrů v hodině a zároveň doložit, že v posledních třech letech najezdil v železniční dopravě alespoň milion kilometrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

To už teď budou jezdit do Brna všechny vlaky přes Havl Brod? Nebo se to týká jenom vlaků co jedou do Brna odkudkoliv s podmínkou že musí jet přes Havl Brod? Nebo odkud ty vlaky musí jet?

0 0
možnosti
PM

Pokud by se někde uplatnily naklápěcí skříně, tak především právě tady a na dalších tratích přes Vysočinu.To ale v podmínkách, zdá se, není.

0 0
možnosti
PM

K čemu na této trase 200 km/h?

1 0
možnosti
VT
MK

Běžte s tím do háje. Cestující si chce najít vlak na jednotném vyhledávači a jet z výchozí do cílové stanice s jednou jízdenkou. A ne aby špekuloval s kým to vlastně jede a co se bude dít když při přestupu bude mít první vlak zpoždění a tím nestihne ten druhý od jiného přepravce.

1 1
možnosti
JL

J53a13n 89L22u78k55á38š

5. 10. 2021 15:05

Jednotny vyhledavac pochopitelne existuje.

Pokud trvate na jednotne jizdence, koupit si ji muzete, jen si priplatite za provizi od firmy B firme A za to, ze vam firma A proda listek i na vlak firmy B.

Navaznost a cekani pripoju neni ani tak vule dopravce ale vule objednatele regionalni dopravy, takze neni problem, aby na sebe cekali.

1 0
možnosti
JU

další podstatný soukromý dopravce? Slavné inkarty ČD pomalu ztrácejí smysl.

0 2
možnosti
AM

Zajímalo by mě kolik soukromých dopravců je schopné si zajistit 10 elektrických jednotek s 200 sedadly. Jako Jančura to slíbit dovede, ten slíbí všechno. Ale skutek mu vždycky nejako uteče. A tohle neni krajská soutěž někde v Ústeckém kraji. Tady to podmazávat nepůjde.

Bych to viděl spíš na Národniho dopravce.

1 0
možnosti

200 km/hodinu? Vzdyt se po těch vesničkách a kolejích se samou zatáčkou jen stěží jezdí stovkou ;-D

5 0
možnosti
PM

Čáslav - Žďár nad Sázavou v dlouhých úsecích 70.

0 0
možnosti
JP

Z titulku vam vypadlo "z Prahy". Opravte si to, jinak to nedava smysl.

5 0
možnosti
TT

Každý to chápe samosebou, jen lidské mozky fungující na úrovni Alexy se bouří.

1 2
možnosti