Osobní železniční dopravu mezi Prahou a Ostravou poskytují nově tři

Osobní železniční dopravu mezi Prahou a Ostravou poskytují nově tři společnosti. Vypravují linky Pendolino (CD), Regiojet (Student Agency) a Leo Express. | foto: Petr Topič, MAFRA

Vlaku Leo Expressu se rozbily dveře, dopravce odřekl dva spoje

  • 90
Soupravě Leo Expressu se rozbily dveře. Dopravce proto musel zrušit dvojici spojů mezi Bohumínem a Prahou. Na perónu tak zůstali cestující vlaků s odjezdem v 16:17 z Bohumína a v 18:35 z Prahy. Na poruchu dveří, které nešly dovřít, přišel personál vlaku v cílové stanici.

„Cestující s již zakoupenými jízdenkami se mohou obrátit na naše zákaznické centrum v rámci přerezervace či zrušení své cesty,“ uvedla na svých internetových stránkách společnost.

Podle mluvčího dopravce Emila Sedlaříka bylo potřeba soupravu kvůli opravám odvézt do depa. „Jedná se o běžnou závadu, kterou na svých vlacích řeší všichni dopravci. Funkce dveří je kontrolována při každé návštěvě depa,“ doplnil mluvčí. 

Porucha nicméně postihla společnost v nejméně vhodnou dobu, kdy řada lidí cestuje domů na vánoční svátky a vlaky na trati mezi Prahou a ostravským regionem bývají plné.