ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Na záchodě letadla byl vzkaz, že je na palubě bomba. Stroj musel přistát

  • 6
Let z Krakova do Dublinu musel přistát poté, co byl na záchodě objeven vzkaz, že se na palubě nachází bomba. Letadlo společnosti Ryanair bylo přesměrováno na letiště London Stansted v doprovodu armádních letounů. Policie zadržela dva cestující

Let Ryanair FR1902 odletěl z polského Krakova do Dublinu v pondělí v 16:30. Okolo 18:40 ale musel stroj nuceně přistát za doprovodu dvou letounů RAF. Přibližně v 19:30 na palubu letadla nastoupily ozbrojené policejní složky, které po pěti minutách odvedly z letadla muže v bílém tričku. Ostatní cestují mohli letadlo opustit ve 20:20, napsal britský deník The Sun.

Policie uvedla, že na palubě nenašla nic podezřelého a zatkla dva muže ve věku 26 a 47 let, kteří jsou nyní ve vazbě. Letadlo bylo předáno zpět společnosti Ryanair na letiště London Stansted, uvedla agentura BBC.

„Kapitán nejdříve upozornil britské úřady a poté s letadlem normálně přistál na na stanovišti vzdáleném od běžného provozu, kde cestující bezpečně vystoupili,“ uvedl mluvčí letecké společnosti.

Záběry s příletem letadla RAF byly sdíleny na Twitteru. „Vypadá to na dvě stíhačky Eurofighter? Létají kolem letiště Stansted,“ napsal na Twitteru Andy Kirby z Essexu.

Mluvčí společnosti Ryanair dříve uvedl, že letadlo i cestující byli zkontrolováni britskou policií, která rozhodne, kdy mohou náhradním letadlem odcestovat do Dublinu. „Cestující v Dublinu, kteří čekají na odlet do Krakova, poletí náhradním letadlem, aby se minimalizovalo jejich zpožděná,“ dodal mluvčí společnosti.