Luxusní restaurace

Luxusní restaurace | foto: Profimedia.cz

Nejluxusnější japonský vlak pro 34 pasažérů je vyprodaný. Lístky se losují

  • 29
Není žádnou novinkou, že jízda vlakem v Japonsku patří k příjemným zážitkům, obzvláště proto, že tamní vlaky jsou vždy dokonale čisté, rychlé a na vteřinu přesné. Jízda nejluxusnějším japonským vlakem ale posouvá cestování po železnici ještě na úplně jinou úroveň.

Nový vlak společnosti East Japan Railway dokazuje, že cestovat luxusně se dá i jinde než v top třídě leteckých společností Emirates nebo Cathay Pacific, které jsou známé svými nadprůměrnými službami pro elitní zákazníky. Tento moderní vlak dokonce zvítězil v prestižní soutěži GOOD DESIGN Award. A rozhodně se není čemu divit, protože jej navrhoval designer Ken Okuyama, jehož podpis je například i na autech Ferrari Enzo, Porsche AG nebo Maserati Quattroporte.

Ve vlaku Shiki-Shima, který vyjíždí z nádraží Ueno v Tokiu anebo ze severního Japonska, si mohou cestující vybrat ze 17 apartmánů. Od 1. května, kdy vlak poprvé vyjel, si už luxusní zážitek dopřálo více než 1500 cestujících. Na dvou až čtyřdenní výlet po severovýchodě Japonska a ostrově Hokaido vyjíždí vlak dvakrát týdně. Cena jízdného se pohybuje od 4200 USD (91 tisíc korun) do 12 500 USD (271 tisíc korun) za osobu.

Pohodlí a služby jako v hotelu

Každý apartmán je vybaven pohodlnou postelí, úložným prostorem, sprchovým koutem a toaletou. Nejluxusnější dvoupatrové apartmá se může pochlubit dokonce i vanou.

Součástí ceny je kromě soukromého apartmánu také jídlo připravené kuchařem oceněným Michelinskou hvězdou, obsluha personálu a denní exkurze v atraktivních místech. Pokud cestující omrzí vlastní apartmán, špičková restaurace nebo bar, mohou se vydat do vyhlídkového vozu a kochat se nádhernou přírodní scenérií.

Souprava vlaku Shiki-Shima je tak exkluzivní, že na cestu se může vydat pouhých 34 cestujících a je vyprodáno až do června 2018. Zájemci o lístky na na září 2018 se musí přihlásit během června 2018, ale vzhledem k vysoké poptávce se budou jízdenky nabízet pouze v loterii.