Diskuze

Mýto v Litvě budou nově vybírat Češi, získali kontrakt na čtyři roky

Český provozovatel mýta, ve kterém jsou sdruženy společnosti CzechToll a SkyToll, uspěl v Litvě. Hodnota čtyřletého kontraktu v této pobaltské zemi činí deset milionů eur.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

10 mil EUR není to drahé?Za 4 roky jim vybrané peníze stěží pokryjí systém a na obnovu dálnic už bezbude

0 0
možnosti
MB

Jojo, Slovaci by mohli vypravet jak jsou "spokojeni".

0 0
možnosti
JP

J19a65n 82P74l13a16v78e23c

19. 9. 2022 6:17

No snad je to taky tak pěkně nastavené, že ty miliardy jdou firmě a kdyby se vybralo víc, tak zase firmě. Přeci mýtné není od toho, aby se hojil stát.

2 0
možnosti
VV

ano, české mýto také vybírají cizinci, proč ne Češi v Litvě? Jednou je to v jedné zemi naopak.

Stačí že vodu platíme Francouzům, elektřinu i plyn... benzín závisí na kurzu cizích měn (USD/Euro) a potraviny už vyrábět neumíme žádné. Jaký to pokrok. Dyť už ani ty sirky neděláme. Neumíme. Bižu... na co se podíváte je z ciziny. Snad i brambory.. kdysi slavné odrůdy.

Ehhhh

4 14
možnosti
DK

Já tedy nevím, ale letos jsem vypěstoval brambory, česnek, cibuli, celer, mrkev, červenou řepu, nakládačky, salátovky, papriky, cukety, melouny, dýně, jahody, rajčata, ředkvičky, kopr,.. zbytečné kopání do vlastních kotníku. Vyrábět umíme, jen je trh pokřiven dotacemi.

3 2
možnosti

Technická. Pokud vím, zpoplatnění silnic první třídy pro kamiony není o tom, kolik se na těch silnicích vybere, ale že tamtudy neobjíždějí dálnice...

9 1
možnosti