Lidé budou mít možnost na jednu letenku a s odbavenými zavazadly cestovat z Brna po celé síti ČSA. Ilustrační foto

Lidé budou mít možnost na jednu letenku a s odbavenými zavazadly cestovat z Brna po celé síti ČSA. Ilustrační foto | foto: aje

Mezi Prahou a Brnem se bude létat dál. Ale jen jednou denně

  • 24
Obyvatelé Brna a jižní Moravy budou mít dál přímé letecké spojení s Prahou. Ovšem podstatně omezenější než dosud. Přímé lety bude provozovat společnost Central Connect Airlines ve spolupráci s Českými aeroliniemi.

Protože by se linka neuživila jen pro cestování mezi oběma městy, ale hlavně jako přípoj pro evropské linky ČSA, Central Connect Airlines (CCA) bude mít přístup do rezervačních systémů ČSA. Uzavření dohody potvrdil MF DNES jednatel firmy Petr Lahres.

Letadla mezi oběma městy budou létat jednou denně kolem poledne. Navíc pouze ve všední dny. Dosud se přitom mezi oběma městy létalo až čtyřikrát denně. ČSA lety zastavily kvůli jejich ztrátovosti.

Lidé budou mít možnost na jednu letenku a s odbavenými zavazadly cestovat z Brna po celé síti ČSA. Vzhledem k nízké frekvenci letů mezi Brnem a Prahou ale budou muset v řadě případů čekat mnoho hodin na další přípoj. Nejlevnější letenka z Brna do Prahy bude podle Lahrese stát kolem dvou tisíc korun za jednosměrnou letenku. Letenky ale zatím nejsou v prodeji.

CCA na lince mezi Brnem a Prahou létaly už nyní, ale pro České aerolinie. Teď se situace obrátí, riziko ztrát ponese CCA. CCA budou létat i jednou denně z Ostravy do Prahy a zpět. Firma na své trasy nasadí turbovrtulová letadla Saab 340 s 33 místy. Úplnou novinkou je přímé spojení letadly CCA mezi Prahou a polskou Poznaní a německým Lipskem.