Diskuze

Předbíhání na pražském letišti využilo na 4 500 tranzitních cestujících

Nabídku předbíhání při odbavení nebo posezení v saloncích využilo od letošního jara na zhruba čtyři a půl tisíce lidí s letenkami brněnského prodejce Kiwi.com. Od bezplatného přenechání jinak placených prémiových služeb si Letiště Praha slibovalo navýšení počtu cestujících, kteří si Prahu vyberou jako přestupní uzel. Podle letiště bude projekt „Fly Via Prague“ pokračovat i nadále, jedná i s dalšími provizními prodejci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Zní to jako reklama, nicméně v Česku moc lidí co využívá výhod při tranzitu v Praze moc nebude.

Pokud vím tak ČSA z Ostravy je zrušena a moc lidí co by letělo z Vídně/Katovic přes Prahu taky nebude.

0 0
možnosti
LM

Aha, lidi si vybiraji, kde zrovna budou prestupovat? Tak urcite.

0 1
možnosti
MM

8-oFakt?8-o

V tom pripade jsi toho jeste asi moc nezcestoval.

Vyber trasy a aerolinky rozhoduje totiz o miste prestupu a nekdy jedna aerolinka nabizi vice mist prestupu.

Obvykle cim delsi cesta, tim vetsi vyber kde arolinek a mist prestupu.

Kdyz napr. chci letet odtud do Evropy, mam na vyber hodne aerolinek a na prestup Darwin, Singapore, HongKong, Bangkok, Tokyo, Seoul, Beijing, Kuala Lumpur, Dubai, Bahrain, Abu Dhabi, Jakarta, Mumbai......

Podle toho kam chci v Evrope letet, u nekterych aerolinek se tam dostanu ve dvou navazujicich letech, ale v nekterych musim pridat jeste jeden let navic.

Napr. do Prahy s Emirates, Qatar, Korean jsou dva navazujici lety, s jinymi aerolinkami musim pridat vnitroevropske spojeni do Prahy z Londyna, Rima, Parize, Frankfurtu, Amsterdamu, Zurichu.....

0 0
možnosti
MM

prominte, ale ekv. 150Kc v nektere z obvyklych zapadnich men (napr USD 6.60) je za sluzby Fast Track a prednostni misto ve fronte na odbaveni nesmirna lace v porovnani s jinymi letisti. Stoji za to!

Podobne tak navsteva VIP salonku (=business lounge nebo take Club lounge) za 720 Kc je strasna lace.

Napr. Emirates v Dubaji za vstup do Emirates /business lounge s vybornym obcerstvenim vcetne sampanskeho, pristupu ke sprcham, internetu atd uctuji kolem USD $150 = skoro 3400Kc na osobu, clenum Skywards systemu USD 125 = 2800Kc. .

V Heathrow na 3 hodiny (casovano) je to v saloncich nejnizsi urovne otevrenych cestujici verejnosti za poplatek, nikoliv business nebo Club lounges, kolem GBP 35= kolem 1050 Kc a vyber obcerstveni i napoju je podstatne mensi kvantitou i kvalitou vyberu.

0 0
možnosti
JZ

Kiwi mají lidi rádi jako třísku v zadku. Mají sice nejdražší letenky, ale zato mají nejhorší služby.

0 0
možnosti
JM

J73a14n 26M73o87l65a69c66e52k

21. 11. 2021 21:09

Krásný komerční článek i když se tváří že je to redakční (zpráva).

Jednou naší firmu kontaktoval novinář a potřeboval něco od nás ověřit (asi byl líný) a když jsem mu nabídl, že mu sďelím víc a i statistiky o cestování během covidu, odvětil, že to ho nezajímá, ale že za 25000 Kč nám napíše článek dle našich předastav, s naší reklamou v textu a bude se to tvářit jako redakční článek, tedy bez označení že jde o reklamu :) od té doby vždy když se propadne poptávka po cestování (a nyní je snížená) protože lidi se bojí kupovat zájezdy vyskočí na mě článek s generálním ředitelem CK Fischer, jak skvěle se prodává.

Dnes to samé bylo na TV Nova, jak CK Čedok, Blue Style mají vyprodáno, a Fischer taky a proto Čedok prodává Egypt za 9990,- Maledivy a Mexiko přímým letě ruší a Blue Style též :D

2 0
možnosti
LK

L55u82k35á68š 64K21ř81í47ž

21. 11. 2021 21:49

No při čtení článku jsem taky přemýšlel, jestli je to vlastně reklama nebo ne, a ono těžko říct ..... v článku je totiž popisována jejich služba, který se týká lidí, kteří v Praze přesedají (nikoli nastupují/vystupují), takže možná cílová skupina na něco takového je mezi čechy v podstatě nulová.......myslím, že moc čechů, kteří Prahu používají jako přestupní letiště a tedy by popisovanou věc využili, není.

0 0
možnosti
PS

Já si zažil čekání na Seoulu 6 hodin v Busniss salonku. Luxusní pití v nabídce z lahví za 1000ce , sprchy ,úschovna zavazadel. Program letiště ve korejském stylu.

Jo pražské letiště má ještě co zdokonalovat.

1 0
možnosti
AM

A67d87a38m 48M74a46r67e50k

22. 11. 2021 0:01

No vybrat si na porovnání s Prahou zrovna Incheon není moc fér. Podle pár žebříčků nejlepší letiště na světě. Úplně jiná váhová kategorie :)

0 0
možnosti

Jak uz bylo napsano, clanek je klasicka reklama na Kiwi, ale zrovna jsem na letisti v Parizi a na tema v titulku jsem narazil.

Jsou lide, maji kratky prestup. Nechapu ze je aerolinky nepusti z letadla prednostne a nechapu, ze letiste, kdyz jsou dlouhe fronty, je na kontrolach neposlou dopredu

5 0
možnosti
ZH

S Kiwi jsem letěla s malými dětmi a 2 přestupy. Kdy opravdu jsme 2x museli znovu k odbavení a celé proceduře před odletem. Nikdy více. Let jsme nestihli jelikož jsme měli na přestup 1,5 hod. a s vyzvednutím kufrů, přejití na jiný terminál, vyčkání všech front a uzavírkou odbavení cestujících min. 45 mim. před odletem vám to prostě nevyjde.

Nemá to cenu a stojí vás to nervy a vícenáklady za ubytování, ...

9 1
možnosti
PN

P14e42t76r 61N24ě89m64e72c

21. 11. 2021 18:43

Stejná zkusenost - "garantovaný" přestup - nestihli jsme, telefon na Kiwi někam do Anglie - nakonec nam zařídili let druhý den, prespání v hotelu asi 2 km od letiště - ale z prodlouženého víkendu zbyly 2 dny :(

0 0
možnosti
PB

Kiwi je banda podvodníků, které se doporučuji vyhnout obloukem. Je to něco jako parta veksláků s lístky před fotbalem nebo koncertem. Bez záruky, bez zodpovědnosti, bez funkční infolinky...

13 5
možnosti
JK

J59i34ř95í 35K94n25o14t56e50k

21. 11. 2021 16:04

Kiwi má všem dopředu známé obchodníky podmínky a můžete se rozhodnout, kde kupujete.

2 0
možnosti