ČSA zůstal ze čtyř letounů v provozu jediný.

ČSA zůstal ze čtyř letounů v provozu jediný. | foto: ČSA

Další z airbusů ČSA má poruchu, firma ruší lety přes Atlantik

  • 12
České aerolinie musely během týdne zrušit už druhý let mezi Prahou a New Yorkem. Důvodem je opět technická závada na nejstarších letadlech ČSA, Airbusech 310. "Dnešní let do New Yorku je zrušen," potvrdila mluvčí ČSA Daniela Hupáková informaci serveru rwy24.net.

Podle ní jsou důvodem zrušení letu potíže s hydraulikou. Server tvrdí, že letadlo bude mimo provoz nejméně tři dny. Letadlo mělo původně odlétat v 11 hodin.

ČSA tak na vrcholu sezony zůstal ze čtyř airbusů určených na lety přes oceán v provozu jediný letoun, který dnes letí do Toronta. Jeden stroj je dlouhodobě pronajatý v Indii, další stojí v New Yorku a čeká na opravu.

Minulý týden se muselo toto letadlo krátce po startu z New Yorku vrátit zpět na Kennedyho letiště. Důvodem byla podle mluvčí aerolinek Daniely Hupákové porucha motoru. Cestující se zpět do Evropy vraceli s obtížemi, protože většina mezikontinentálních letů je během hlavní sezony vyprodána.  - čtěte více o zrušeném letu z New Yorku

Pro cestující i dnešní zrušení letu znamená velké komplikace: přes oceán se mohou dostat s jinými aerolinkami, kam jim ČSA zajistí místo. Tyto lety jsou ale kvůli prázdninám rovněž velmi plné. Na zítřejší let do New Yorku bude nasazeno letadlo Airbus A310 OK-YAC. Provoz do kanadského Toronta není nijak ovlivněn.