Diskuze

Ženy dnes konečně vydělávají, co měli muži už v prosinci

Ženy podle statistik vydělávají méně než muži. Neboli na plat, který mají muži za rok, dosáhnou jejich protějšky později. Podle výpočtů iDNES.cz připadá den rovného platu právě na dnešek. Průměrná Češka tak celé první čtyři měsíce v roce vydělávala to, co měl český muž už loni v prosinci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saš

13. 7. 2008 15:08
Český standard

Myslím, že každá inteligentní bytost, kterou neovládá ani adrenalin, ani testosteron, si přeje především bezpečí a jistoty a to se nesnoubí s oněmi funkcemi. Také jsem mohla pracovat ve zdejší oblastní galerii, ale když jsem se dověděla o tom, jaké riziko bych nesla, zejména hmotné za díla, okamžitě jsem dala ruce pryč. Navíc i to bylo málo placené. Já vůbec nechápu, proč jsou některé práce málo placené. Všechna zaměstnání jsou přece důležitá a jsou lidé, kteří bez stresu žít nemohou. Takže se prestižní místo setkává s jejich posedlostí nebo potřebou. Proč za to mají ještě dostávat mnohem víc? Ženy jsou na našem trhu diskriminovány i z běžného pohledu, než jaký jsem nastínila. Žádnému výraznému zlepšení neuvěřím, ani když to budou psát noviny, jako je iDnes.

0 0
možnosti

Jirka1938

3. 5. 2008 0:42
Spolecnost

mari cas rozborem platu zen ve srovnani s muzi. I na stejnem miste (funkci), splnujice stejne kvalifikacni pozadavky (vzdelani, praxe) ma muz casto vetsi plat, je na priklad ochoten zustavat pres cas, zatimco zena bezi domu postarat se o deti. Muzi jsou fyzicky silnejsi, takze pracuji na stavbach, dolech apodobne, kde jsou obvykle vyssi mzdy, nez pro mnoha "zenska" zamestnani, jako sekretarky. Tak zvane stejne prijmy pro zeny a muze je nesmysl.     Diskriminace snad existuje v mnohych zaostalejsich zemich, ale ne v zemich vyspelych. Mimochodem, ma dcera je reditelkou IT ve velke bance, ma mnohem vetsi plat, nez mnoho jejich muzskych kolegu, ale vydrela si to usilovnou praci, schopnostmi a 11ti hodinovymi pracovnimi dny. Jeden z nasledku je, ze ma ted prvni dite ve veku 35 ti let.

0 0
možnosti

emina

2. 5. 2008 23:16
stát ignoruje ženy

  Jo aby  byly děti,aby měl kdo živit z deformovaný stát.[>-]Na to jsou ženy Vdobré.Pracovat za nižší mzdy,doma druhou směnu ,o děti v nemoci opět ženy.Pak ztěchto malých platů malý důchod ,protože diskriminace tu je ,že mužům  tak % přiznávají více.Není ohodnocená práce v zaměstnání ani za mateřství,ani rovnost při přiznání důchodů.Vláda  si z nás dělá (Y).

0 0
možnosti

Jirka1938

3. 5. 2008 0:45
Re: stát ignoruje ženy

Za matrstvi by zeny mely byt statem odmeneny. Castecne snad jsou uz nyni, ale mozna nedostatecne. Na druhou stranu, co takhle nezamestnane, samotne zeny, ktere plodi jedno dite z druhym?

0 0
možnosti

Pete

2. 5. 2008 10:14
z vlastní zkušenosti - ženy mají mnohem menší "drive"

Z vlastní zkušenosti na VŠ pozici - ženy nemají tlak na výkon, neustále si na něco stěžují, jsou emocionálně nestabilní (proč mě má zajímat, že se včera pohádali nebo že mají děti teplotu, případně, že to těďka "má"?) a nejsou moc invenční, spíš tíhnou k tomu dělat rutinně vyzkoušené věci. K tomu musím přičíst specifickou komunikaci - nic neříct zpříma, jen v náznacích a často taky používají intriky a pomluvy jako způsob komunikace. Po 7mi letech práce s koegyněmi musím říci, že se ženami raději dělat nebudu. Jinak mám ženy velmi rád a mám dost kamarádek, v práci to je s nimi ale peklo.

0 0
možnosti

Pete

2. 5. 2008 10:14
Re: z vlastní zkušenosti - část 2

Další věc je věc, že stát nutí zaměstnavatele, aby platil mateřskou, dával placený volno na hlídání nemocných dětí atd. Proč to proboha nekryje stát? Pak se lidi diví, že se normálně uvažující podnikatel tomuhle snaží vyhnout. Řešením podle mne je, že při narození by se jeden z rodičů přihlásil státu jako "pečovatel o dítě", firma by mu snížila plat o x % a ten zbytek by dorovnal stát. K tomu by mohl stát třeba druhému z rodičů ("živiteli") dát třeba 2-ůetý daňový prázdniny při narození dětí. To mi přijde fér.

0 0
možnosti

CTOKOKOTOB

1. 5. 2008 20:36
Neptám se, jestlu chce mít děti. To považuji za samozřejmost

Při přijímacím pohovoru se uchazeček ptám jedině S KÝM chce mít děti.

Správná odpověď je vstupenkou do mé firmy.

0 0
možnosti

Depek

1. 5. 2008 12:03
výborně holky.

Taky jste dneska v práci jako já?

0 0
možnosti

qwert

1. 5. 2008 11:41
takova je doba

Dneska proste kazdy mysli jen na sebe, co ziska, snazi se o to nejlepsi. A tohle funguje i v osobnim zivote, ve vztazich atd.  Takze ja zamestnavatele chapu, proste tahle hra jmenem zivot se hraje dost tvrde ;-D

0 0
možnosti

Hofos

1. 5. 2008 5:11
ČVUT nazi

Dnes mě "studenti" ČVUT v Praze (kolejáci Podolí) zmlátili manželku, protože je ruské národnosti. Řeči o nějakých platech v naší "vyspělé" společnosti jsou...

Jsem absolvent FJFI ČVUT a od teď se za to stydím ;-(

0 0
možnosti

Pete

2. 5. 2008 10:01
Re: ČVUT nazi

A proč jim nejdeš dát taky přes držku. Mě by nikdo neudržel.

0 0
možnosti

redback

30. 4. 2008 21:11
Žena se má pochválit ...

až když už nemůže.

0 0
možnosti

podlá krysa

30. 4. 2008 16:59
Ženy konečně vydělávají, co měli muži v prosinci

V prosinci jsem měl kapra a bramborový salát.

0 0
možnosti