Diskuze

Železničáři loni zrušili pět desítek přejezdů. Opravdový boom se teprve čeká

Z české železnice zmizelo během loňského roku více než pět desítek železničních přejezdů. Přestože jde o několikanásobné zrychlení v odstraňování méně využívaných křížení silnic a kolejí, na opravdový boom předpokládaný po loňské novele zákona o urychlení výstavby dopravní infrastruktury se teprve čeká. Ta totiž kromě rychlejší výstavby umožňuje i snazší odstraňování železničních přejezdů, ke kterým existuje adekvátní alternativa s objízdnou trasou do pěti kilometrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Letos 500, napřesrok 5000, tak nějak?

0 0
možnosti
MB

Po precteni nadpisu me napadlo, ze by snad zvladli udelat 50 nadjezdu a podjezdu? Realita je trochu jednodussi, urednici se zvladli domluvit a odstranili par dopravnich znacek :)

1 0
možnosti
PM

P15e12t76r 32M35a94l57ý

25. 1. 2022 23:09

Řekl bych, že autor článku vůbec netuší, co znamená slovo boom. Používá ho v opačném významu. :D

1 0
možnosti
EG

Tohle jsou zprávy, které chci číst.

Vině na co jdou peníze, že se nějakým způsobem rozvíjíme.

Tohle jsou totiž věci, které nějakým způsobem ocení každý z nás.

0 0
možnosti
JP

Konečně. Už se nebude stát v koloně a čekat, až projedou tři vagony se strojvedoucím a průvodčím.

1 4
možnosti

A29l59a33n 98Ř32e63p23k95a

27. 1. 2022 7:32

Takže radši kilometrová kolona a v každém autě po jednom člověku než plný vlak? :D

0 0
možnosti

Před každým přejezdem bez výstražných světel nebo závor ale musí vlak výrazným způsobem zpomalit...

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/zeleznicni-prejezdy-ceske-drahy-vlaky-ruseni-krizeni.A220124_211429_ekonomika_albe?zdroj=nejnovejsi

Prosím autora, aby si tuhle totální blbost ověřil a následně smazal.

0 0
možnosti

M90a41r89e95k 26Š61i65m76o28n

25. 1. 2022 20:40

Tohle mi ale vadí. Jo, polní cesta, pro traktor úzká, tak ji zrušíme. A ty chodče nebo cyklisto, padej na silnici první třídy, protože jinde tu trať legálně nepřekročíš.

2 5
možnosti
LC

To je sice pochopitelný pohled, ale je potřeba si uvědomit, že každý vlak vezoucí jakékoliv množství lidí tam musí zpomalit a houkat (ve dne i v noci, bez ohledu na domy v blízkosti) jen proto, abyste tam vy mohl jednou za týden nebo v lepším případě dvakrát denně přejet. To není úplně adekvátní důvod ke stálému omezování jízdy vlaku a skutečně na spoustě těch polních přejezdů nepotkáte za celý den nikoho, kdo by přes něj přecházel nebo přejížděl. Každopádně by se ale před rozhodnutím o zrušení měl udělat místní průzkum a mít nastavené nějaké konkrétní kritéria (počet lidí využívajících přejezd během 24hod a vzdálenost k alternativnímu přejezdu), při jejichž splnění by byla možnost zrušení přejezdu výrazně usnadněna a naopak kde se zjistí, že to způsobí komplikace nějakému významnějšímu množství lidí, tak by vůbec nebylo umožněno zahájení procesu zrušení přejezdu. Jinak těch přejezdů je u nás opravdu neuvěřitelné množství a komplikují provoz vlaků.

4 0
možnosti