Diskuze

Budeme škrtat a zdražíme, odmítají řetězce zvýšení podílu českých potravin

Obchodní řetězce varují před schválením novely zákona o potravinách. Už od příštího roku by musely některé z nich výrazně proměnit svou nabídku, aby vyhověly požadavkům na vyšší podíl českých potravin. Sporný zákon je ve třetím čtení před závěrečným schvalováním.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tento výrok mi připomíná výhružky EU! Češi už konečně prohlédněte. Tak ať zdražují a škrtají.Začneme prosazovat naše české obch.sítě a oni půjdou do kélu. Mne chybět nebudou.

0 0
možnosti

Ten podíl nám rada EU nedovolí. Kdyby tohle zavedly všechny státy bývalého východního bloku, tak zmizí jeden důvod proč nás do EU vzali. Náš trh. U nich mají přebytky, co by s nima potom dělali. Oni spíš potřebovali zlikvidovat naše zemědělství a to se jim nedaří. Pokud jejich zemědělci a výrobci potravin nebudou moct vyvážet na východ, tak tam budou bouře jako kdysi, když Francouzi likvidovali na hranicích španělský rajčata.

0 0
možnosti
Foto

U nas v obchode mame momentalne 90% potravin vyrobenych v CR. A tych 10% v pocte kusov robi asi 1% obratu a to prehanam. Keby som ich tam nemal tak o nic nepridem! Som sice Slovak ale mame 13 obchodov a len ceske potraviny - lokalne male firmy su pre nas najlepsi dodavatelia a ceny mame u niektorych vyrobkov nizsiu ako v retazci! A pocas korona krize sme mali otvorene a ludia n Nas kaslali a nakupovali v retazcoch! Nechapem ? Pecivo - cerstve ziadne dopeky, velmi kvalitne, za sklom bez kontaktu zakaznika a zamestanec len v rukaviciach a ruske a ludia idu aj tak radsej do tesca, kauflandu atd.

1 0
možnosti

Tak jim to přikážeme?

0 0
možnosti

Jsem pro. aby se podíl českých potravin navyšoval.Jen aby nabyly navyšované ceny?

Stát by měl začít dotovat naše zermědělství, abychom byli v základních potravinách soběstační jako dříve, než naše zemědělství zlikvidovala EU. Půdy k obdělávání je u nás ještě dost a dost. Je třeba mladé lidi přitáhnout do zemědělství odpovídajícími platy. Lidé by měli kupovat jen tolik, kolik potřebují. Kolik zbytků je jen v městských popelnicích? V řetězcích je spousta zboží, které si normální člověk nekoupí, a také třeba spousty chleba, rohlíků, či jiného pečiva, které jsou nekvalitní. Druhý den se nedají jíst. Proto bych nemluvil o návratu ke komunismu. Ten s tím nemá co dělat.

Jen někteří pořád říkají, že bylo všechno špatně. Tak ať se podívají dnes!

5 2
možnosti

Božínku, nedejte na dojmy ale na fakta. Zemědělců je 100 000 a dostávají 59 mld. Kč.

0 1
možnosti

“Moje bývalá firma.” ;-D

Svatý muž se vzdal Agrofertu aby mohl dělat za pár šupů premiéra. A teď tu O Koblížkovi.

1 1
možnosti

Jsou dva úhly pohledu. Jeden, že potravin může být celosvětově nedostatek a dovozci budou zvyšovat ceny nebo nedovezou nic. Proto je dobré mít své potraviny jisté a [>-]další sortiment si vybírat z pohledu zajištěného spotřebitele, ten si může vybírat. Druhý "pohled" chce vidět své regály plné různých jogurtů, různých rohlíků, různých sýrů a salámů. Bojí se,že pak nezažijí tu radost při výběru a taky se bojí, že nėkdo tu moc zbohatne. To že jinak bohatnou v cizině jim nevadí.:-/ Mimochodem, několik zdejších mlékáren (je jich 5-10?) taky jistě vyrobí různé jogurty. Dejme šanci našim lidem.R^Buďme soběstační kde to jen jdeR^

5 1
možnosti

Já to nepotřebuju rozkazem. Mimo Anofertu normálně české produkty kupuju. Ale i německé, italské, francouzské, asijské, atd. V Česku fakt dobrý Weisswurst nikdo nevyrábí.

1 1
možnosti

Komunismus, uz ted v krizi jsem pocitil nedostatek nekterych oblibenych potravin, ktere kupuji a mam je odzkousene,... Opravdu to drasticky seskrta vyber, navic rada ceskych vyrobcu proste potraviny sidi, aby vyhoveli retezcum,...

Nechapu neustale tu nasi politickou mentalitu vse naridit, je to jednodussi nez pro to skutecne neco udelat,...

1 1
možnosti

U některých komodit to obrovsky omezí výběr. Asi by se to mělo specifikovat a něco ponechat v současné podobě. Byl by to skok z extrému do extrému.

0 1
možnosti
Foto

Napr?? U akych komodit? Ceske firmy vyrabaju siroku skalu potravin ale retazce ich neberu. Najdete ich v coop-e, hruske, enape ... tam je zastupenie ceskych potravin naozaj siroke. Napr,. Testoviny maju 3 znacky a nie 13 ako v retazci

1 0
možnosti

No zvýšení podílu českých potravin lze dosáhnout jedině tak, že je lidí budou vyžadovat a kupovat. Ital by si asi těžko koupil třeba těstoviny nebo konzervu rajčat která není vyrobena v Itálii (proto je na každých i těch nejlevnějších velký nápis vyrobeno v Itálii z italských surovin).

Dokud budou mít lidí přístup jak několik mých příbuzných a známých, kteří si pořád stěžují na vládu, že se k nám vozí cizí maso a nejsme soběstační, a druhý den je pak člověk potká, jak válí přes celé město do "jejich oblíbeného obchodu na maso, že to tam vozí z Polska je to levnější", tak se nic nezmění...

6 0
možnosti