Wittig: Roomster začne novou modelovou řadu

  • 35
Nová škodovka, která bude vycházet ze studie Roomster, zřejmě začne zcela novou modelovou řadu mladoboleslavské automobilky. Nový předseda představenstva Detlef Wittig v rozhovoru pro firemní noviny ŠkodaMobil dodal, že nový model bude velmi variabilní.

"Bude to prostorový koncept, mnohem více než kombi, limuzína s množstvím prostoru, nový druh křížence. Myslím si, že zahájíme nový trend, a bude to nová modelová řada Škoda Auto, nikoliv nástupce fabie," řekl Wittig.

Roomster bude mít podle něho i modely, které půjdou v jeho stopách. Bude to modulární koncept, ve kterém jsou prvky z fabie, octavie i některé novinky, sdělil.

Wittig v rozhovoru také uvedl, že Škoda Auto nebude vyrábět malé vozy. "Miniauto dělat nebudeme a myslíme si, že po něm ani není poptávka. Zákazník ve střední a východní Evropě ještě pořád chce prostorné auto. Chceme jej prodávat za nízkou cenu, ale nechceme, aby bylo malé," uvedl pro list.

Automobilka dosud tajila podrobnosti o chystaném novém modelu, který se má pravděpodobně od roku 2006 začít vyrábět v pobočném závodě Kvasiny. Spekulovalo se proto, že by nový vůz byl nástupcem fabie. - více zde

I NA NOVÝ VŮZ SE MŮŽETE PTÁT ŠÉFA
DOZORČÍ RADY VRATISLAVA KULHÁNKA
VE ČTVRTEK 11. LISTOPADU OD 14:00