Diskuze

Stát dohlédne na exportní úvěry, průšvihy s nesplácením mají skončit

Třicet miliard dosud daňové poplatníky stály nepovedené vývozní úvěry, které poskytla Česká exportní banka a pojistila je státní Exportní garanční a pojišťovací společnost. Aby vláda měla nad oběma institucemi lepší kontrolu, schválila minulý týden jejich přeměnu. Postupně by měla vzniknout jedna exportní agentura.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

EGAP je státní, takže na to stát dohlížel i dosud. Úředník si jenom přesedne. Je třeba zajištění státem zrušit - pokud je to životaschopný projekt, pojistí jej komerční banky.

0 0
možnosti
VT

...tak to by mě zajímalo, kde je ten debil - daňový poplatník, který všechny průšvihy státních úředníků zaplatí... Za starých časů se tomu říkalo zpronevěra a chodilo se za to do basy !!!;-D

2 0
možnosti
AK

A co dělal stát celou dobu?To se to krdlo jako v pravé poledne a když tam už skoro nic není,tak se bude dělat dohled??Nějak pozdě Ivanepavloviči.

0 0
možnosti
ZG

Jeden z důvodů, proč jsou banky soukromé.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby nás ty hovada radši přestali zadlužovat!

2 0
možnosti
RK

Ktereho Einsteina z vlady tehdy napadlo stavet v Turecku elektrarnu? Opet z nasich penez, ze... A pak se nedivim, ze se kazdy rok dohaduji, jak velky bude schodek statniho rozpoctu. Joo statni prostredky se jednoduse rozhazuji.

1 1
možnosti
RH

,,V ČEB stále doznívají důsledky nepovedených úvěrů z let 2008 až 2012". - více netřeba dodávat, kdopak nám tu vládnul? Doufám, že Hamáček s Fialou svolají grémium a vydají prohlášení.

.

4 1
možnosti