Diskuze

Knihy zůstaly ve vyšší sazbě DPH, poslanci zkusí vyjednat výjimku

Knihy a tiskoviny se mezi výjimky s nižší DPH ve středu na jednání špiček koalice neprobojovaly. Někteří poslanci TOP 09 i Věcí veřejných se to nicméně ještě pokusí prosadit. Zkušenosti z jiných zemí ukazují výrazné snížení prodeje knih a tiskovin po zavedení zvýšené daně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

babacek

5. 3. 2011 10:50
Knihy zůstaly ve vyšší sazbě DPH

Petice za zachování nižšího DPH u knih a časopisů.

http://www.sckn.cz/index.php?p=vyzva#formular

0 0
možnosti
PN

pavel.n

5. 3. 2011 10:41
poslanci zkusí vyjednat ....

hezké od našich povalečů ze sněmovny - už ten příslib nám zaručuje výsledek - nebude nic a ještě budeme rádi , že na knihy nedali knižní daň !!!

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

4. 3. 2011 15:17
Opravdu to stojí ze to?

Pokud poklesne prodej Blesku, harlekýnek,nejrůznějších detektivek a dalších paperbacků, tak je to snad dobře?

Lidé, kteří si kupují jednu knihu ročně, tak si ji koupí stejně s 10 nebo 20% DPH. Opravdoví čtenáři si knihy půjčují v knihovnách a oblíbené si kupují obvykle v lepším vydání, kde se na korunu tak nehledí.

A pak se zajděte podívat do levných knih - odborné knihy s nominální cenou 500 a výše se prodávají za 50. Stačila by rozumná politika vydavatelů - teď napálí cenu co nejvýše a čekají co se prodá za půl roku a pak šup do levných knih.

0 0
možnosti
TC

Patejl1

4. 3. 2011 10:08
E-books

Kupuji knihy na Kindle, mě se to týkat nebude :)

0 0
možnosti

koubík

3. 3. 2011 21:11
Re:Dlabu

Problém je v tom že v týhle hloupí republice žádnej chytrej a vzdělanej volič není,nebot tyhle vandráky kteří od začátku slibovaly jenom zdražováni mohl volit jenom slabomyslnej hnup atakovejm by mělo být volení do čehokoliv zakázáno.

0 0
možnosti

koubík

3. 3. 2011 20:23
Dlabu

Dlabu vám na knížky,já žádný nepotřebuju,ale že bude rohlík stát pětikorunu a všechno ostatní jídlo bude drahý jako prase to nikomu nevadí,holt si uděláme k obědu knížku s rybou a k večeři cleba namazanej novinama.

0 0
možnosti
J1

Jiricek 1

3. 3. 2011 20:59
Re: Dlabu

No právě ;-D- Tato vláda potřebuje lidi,kteří se budou chtít najíst ;-D a nebudou se vzdělávat ,aby byli tak omezení, aby volili tuto trojkolku i nadále ;-D!!Protože chytrý a vzdělaný volič- ten by je  hnal !!a dokonce by je ani nechtěl volit ;-D

0 0
možnosti
H

hyunix

3. 3. 2011 16:43
Evropská rarita: Dražší tiskoviny a knihy

Rarita je v podstatě vše v tomto státním binci.Jak vysoké DPH tak penzijní reforma.Co dodat kniha je dobrá věc ale nepokryješ s ní vedlejší potřeby a to mnohem důležitější.Doufám že ceny pochutin v PS se taky razantně zvednou bez ohledu na to jaké je DPH ale jaké přijmi má skupina strávníků,Tedy nejméně 5*****;-D

0 0
možnosti
ZB

vymrzovac2

3. 3. 2011 15:26
s knihama nemám problém,....

....stejně jsou to poslední dobou samé kuchařky, které napsal herec a ne kuchař, a proto je to brak....nižší DPH by si ovšem zasloužily učebnice. Pokud uznám knihu za kvalitní, tak mi je DPH jedno;-)

0 0
možnosti
IK

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

3. 3. 2011 18:31
Re: s knihama nemám problém,....

R^ No jo, ale představ si, že nějaký politik vydá své paměti!!;-D

0 0
možnosti
MZ

BaronOfHell

3. 3. 2011 14:28
Výborně, oškubeme lidi více, abychom vybrali

peníze, které neprožereme, ale spláchneme do záchoda. Super :)

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

3. 3. 2011 14:18
Jsem pro zrušení všech vyjímek...

Kniha je zboží jako každé jiné.Tvrdit,že její zdražení sníží kvalitu vzdělání v Česku je do nebe bijící hloupost.Kdo chce tak si knihu koupí ať stojí co stojí.Proč to těm co nečtou nemá cenu vysvětlovat.Kdo chce číst a nemá na knihy tak si zajde do knihovny.Nevidím nejmenší důvod dotovat třeba knihy které chrlí Jyrka s Petrou a jim podobní.Krom toho si myslím,že spousta autorů a vydavatelů si myslí,že zrovna jejich dílo je to nej a cenu vyšroubují co to jde.Když nakonec zjistí,že je to propadák jsou rádi,že se to za pár kaček prodá v levných knihách.DPH má na cenu knih velmi malý vliv.Pro ty co to stále nechápou připomínám,že každá dotace na něco poškozuje ty ostatní a peníze na dotace jdou jako na vše s našich daní.Tedy nám je napřed někdo sebere aby pak udělal líbivé gesto a zasponzoroval jedné skupině jejich náklady. 

0 0
možnosti
ZB

vymrzovac2

3. 3. 2011 15:27
Re: Jsem pro zrušení všech vyjímek...

je nemorální, aby stát vybíral tak vysoké daně z učebnic pro základní školy.......

0 0
možnosti