Diskuze

Vláda schválila zákon o vypořádání družstevního majetku

Vláda dnes schválila upravený návrh zákona o vypořádání majetku zemědělských družstev, ke kterému měla v dubnu výhrady Legislativní rada vlády. Návrh připravený ministerstvem zemědělství nařizuje právním nástupcům zkrachovalých družstev vyplatit bývalým podílníkům finanční vypořádání. Některé zemědělské podniky by tak musely vyplatit i desítky milionů korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

NEVĚŘÍCÍ TOMÁŠ

4. 7. 2008 14:37
asi myslí jak definitivně zamést socialistickou zlodějnu

Asi myslí jak definitivně zamést socialistickou zlodějnu. Díky zákonům přijatým ještě Federálním shromážděním komanči v čele družstev převedli majetky legálně na nově vzniklé s.r.o. a a.s. a v majetku družstev ponechali k uspokojení nároků členů družstev, co z nich chtěli po listopadu 89 vystoupit, legálně majetek v pořizovací účetní hodnotě. Takže jednání zcela dle litery le naprosto proti duchu  zákona. To co zbylo v majetku vytunelovaných družstev totiž byly třeba - betonová jímka na odpadní vodu, příjezdová cesta do lesa, vybetonovaný důr, kaliště, luční pozemky (ve skutenosti podmáčená zmola krytá lesem, kde nic nevyroste). A CO JE NEJHORŠÍ, DNES SE TĚCH LIDÍ NIKDO NEZASTANE. Soudci - nedošlo k porušení zákona, opakované rozsudky. Novináři - osamělé výkřiky. Politici - scoialisté 8 let u vesla nic neřešili, vždyť se jednalo o soukromníky co chtli ven z komunistického družstva.

0 0
možnosti

NEVĚŘÍCÍ TOMÁŠ

4. 7. 2008 14:39
Re: asi myslí jak definitivně zamést socialistickou zlodějnu

Lidovci - paradoxně taky nic neřešili, protože jejich voliči jsou převážně majitelé a zaměstnanci nově vzniklých a.s. a s.r.o.. Komanči - z principu nic. ODS - nechce platit za ty, co něco ukradli, by´t dle litery zákona, protože by to dále zatížilo státní kasu které te´d vládne. Zelení - zelenáče zajímají radary a atom, ne lidi. Výsledek - pravda a láska opět prohrála se lží a nenávistí Havlíčku Havle. ;-(

0 0
možnosti