Diskuze

Unikátní pohled do útrob větrníku. Nových se plánují desítky

Z dálky vypadají dvě větrné elektrárny u Věžnice na Havlíčkobrodsku jako drobné větrníky z poutě. U paty stožáru se ovšem dojem změní. Elektrárna má na výšku 80 metrů, klasický osmipatrový panelový dům by jí nesahal ani do půlky. A nahoře na gondole není zábradlí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P29e73t34r 91B76e87n40a

1. 4. 2023 22:21

Ve videu zaznelo ze to stoji 80M jedna ta vez. Zivotnost 25 let a vydela 1M rocne. Takze za 80M si muzeme koupit 25M vydelku v elektrine. To se vyplati.

0 0
možnosti
RP

A toto všechno nám prodražuje elektřinu.

4 2
možnosti
OR

Jakože výstavba a údržba jaderné elektrárny vyjde levněji?

0 0
možnosti
ŠP

Za každý pahyl jeden větrnik!!!

1 0
možnosti
JC

Celkem nenápadná poznámka, pro mě ale z celého článku asi nejdůležitější "Větrná elektrárna Věžnice nepatří mezi největší ani nejvýkonnější v Česku. Je ale unikátní tím, že ji zdejší obyvatelé chtěli."

Z toho mi vychází jinde ji nechtějí, přesto se nakonec postaví. To mi moc nepřipomíná demokracii, vládu lidu.

4 0
možnosti
JT

J98i50r61i 98T17o75m32a74s

1. 4. 2023 9:23

Lidé nechtějí za humny žádnou elektrárnu nebo dálnici, nechtějí platit daně a chtějí vyšší důchody. A pracovní týden 3,5 dne, jsem zapomněl.

0 2
možnosti
PV

Všude beton a vrtule toť ideál hloupého humatona.

Pokrok prostě nezastavíš:-/

5 2
možnosti
LK

Je pohled na větrníky o tolik horší než pohled na zdevastované Mostecko a nějakou elektrárnu, třeba Prunéřov? A co popílek? Kam s ním? Neřeším ovzduší. A kam s vyhořelým jaderným palivem? Každému obyvateli 100 kg povinně do sklepa ať si to užije! Třeba vám to bude i pěkně zářit;-D

3 12
možnosti
JM

Vám opravdu nedochází, že větrníky musíte zamořit mnohem větší plochu, než kterou zohyzdí jedna elektrárna? Abyste dosáhl stejného výkonu.

A přitom tu elektrárnu musíte postavit také. Aby jste ten zázrak ekologie měl čím zálohoval. Zkuste se příště zamyslet než něco napíšete! Platí dobře?

9 1
možnosti
OU
JS

J89a63n 81S76o41u84č69e76k

1. 4. 2023 8:19

Další tzv. zelená masírka. Nikdo soudný nechce mít za plotem desítky těchto oblud, ničících krajinný ráz a zabíjejících ptáky, kterých již tak ubívá. A nikdo soudný nechce mít pokrytý každý hektar zemědělské půdy šedivou vrstvou panelů. Zvláště když oba tyto, prý obnovitelné, zdroje, dávají elektrickou energii jen malou část roku.

4 4
možnosti
OB

Pokud vim tam vitr foukat muze ve dne i v noc, v lete i v zime :D

Mnohonasobne vic ptaku zabiji atomobilova doprava .

Je spíš zvláštní jak se najednou vyrojili v mediich všemožné studie jaké negativní vlivy mají technologie nahrazující fosilní paliva ale studie na fosilni technologie , ktere jsou o X řádů horší jsou hluboko v šuplíku. :D :D

2 4
možnosti
Foto

to chce mit kazdy za humny, hukot, rozsekani ptaci, znicena prirozena migrace hmyzu to je tak hisne zeleny az to hnedne

3 4
možnosti
OB

Kolem jedne jezdim na kole a hluk sem neslysel, mrtve ptaky nevidel, ale poctu zvedavych turistu sem se ani nedopocital.

2 1
možnosti
AJ

A jak se obnoví vítr, když je to obnovitelný zdroj?????

2 1
možnosti
OR

Učivo 2 třídy základní školy

0 0
možnosti