Stavba polyfunkčního domu začne na přelomu dubna a května. Ilustrační foto

Stavba polyfunkčního domu začne na přelomu dubna a května. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

V Jablonci postaví barevný dům s byty i obchody

Nový polyfunkční dům vyroste letos ve Dvorské ulici v Jablonci nad Nisou. Firma chce v přízemí postavit prodejny na ploše asi tří set metrů čtverečných. Kromě prodejen vzniknou v barevném oranžovožlutém domě luxusnější byty a v suterénu mají být dvě patra garáží pro obyvatele bytů.

"Pozemek, na kterém bude dům stát, městu nepatří. Ale podle informací, jež máme, bude v horních patrech dvacet čtyři bytů," informovala o stavbě mluvčí jablonecké radnice Milena Jelínková. Ještě letos se má začít stavět.

Polyfunkční dům zaplní volný prostor na levé straně ulice. Bude stát ve stráni, takže do garáží se bude najíždět zezadu. "Prodejnu plánujeme v přízemí a nad ní dvacet čtyři bytů pro rodiny s dětmi. Chceme je postavit větší a v luxusnější výbavě. Chybět nebudou ani mezonety," řekl Pavel Pummer, jednatel investorské firmy Proctus 5 z Liberce.

Přitom upozornil, že v domě nechtějí mít všechny byty stejné. Jaké prodejny v přízemí zákazníci najdou zatím není jisté. „Rozhodně si nepřejeme mít dole nějakou hlučnou provozovnu,“ zdůraznil jednatel.

fotoVývoj cen bytů sledujte na
CENYBYTU.IDNES.CZ

Stavba polyfunkčního domu začne na přelomu dubna a května. Skončí o dvanáct měsíců později. Ve stejném domě město Jablonec zahájí rekonstrukci Dvorské ulice. Dokončení její opravy je naplánované na podzim letošního roku.

V Jablonci má v budoucnu vyrůst ještě další polyfunkční dům. Tentokrát na pozemku města na místě bývalé tržnice. I tady vyrostou byty, prodejny a garáže.


Témata: Ceny bytů