V čele hospodářské komory zůstává Drábek

Prezidentem Hospodářské komory ČR zůstává Jaromír Drábek. Sněm komory ho potvrdil ve funkci na další tři roky. Předseda představenstva Hospodářské komory hlavního města Prahy Petr Kužel, který se o post také ucházel, se v úvodní řeči kandidatury vzdal v Drábkův prospěch.

"Spolupráce s Jaromírem Drábkem je dobrá," citovala tisková mluvčí komory Petra Kužela, který tak vysvětlil, proč se nakonec rozhodl podpořit svého protikandidáta.

Čtyřicetiletý staronový šéf komory sněmu podle ČTK sdělil, že by rád zlepšil kontrolní funkce státních orgánů a pokračoval v dosavadní práci, zejména chce posílit samosprávu komory.

Drábek ve své řeči také připomenul, že do voleb už zbývá jen dvanáct měsíců. Řekl ale, že pro komoru není ani tak důležité, co politici před volbami slibují, ale co skutečně dělají.

Drábek se od roku 1993 věnoval praxi v regionální síti komory. V roce 1999 se stal členem dozorčí rady, v červnu 2002 byl pak zvolen jejím prezidentem a nyní má před sebou druhé tříleté volební období, napsala ČTK.

Sněm, volí vedle prezidenta také pět viceprezidentů, členy představenstva komory, členy dozorčí rady a členy smírčí komise.

Hospodářská komora ČR zastupuje podnikatelskou veřejnost a snaží se o usnadnění podnikání v České republice.

Jaromír Drábek

,