Televize Prima změnila majitele

- Novým vlastníkem společnosti Domeana se stala firma GES Holding. Domeana je přitom majitelem společnosti FTV Premiéra, která je držitelem licence na vysílání televize Prima. Investiční a Poštovní banka letos svůj podíl ve FTV Premiéra převedla na Domeanu, která je součástí širší skupiny IPB. Mluvčí IPB Barbora Tachecí na opakovaný dotaz ČTK připustila "dočasnou změnu vlastnické struktury (Domeany) ve prospěch společnosti GES Holding".

GES Holding má za sebou i spolupráci se společností MEF Holding, jejíž dceřiná firma MEF Media má vstoupit do společnosti CET 21, která drží licenci na televizi Nova.

Její chod přitom spoluzajišťuje další společnost MEF Holdingu Česká produkční 2000, která v létě nahradila Českou nezávislou televizní společnost (ČNTS) americké společnosti CME.

Zatímco zástupkyně GES Holding Jana Adamčíková o spojení této společnosti s IPB nehovořila, mluvčí IPB Tachecí tvrdí, že banka licencí v podstatě dál disponuje a jedná o jejím případném prodeji například s "News Corporation Limited vlastněné Rupertem Murdochem či CME".

Prezident CME Fred Klinkhammer tento týden ale uvedl, že IPB s jeho stranou jednání o prodeji Primy v minulých dnech přerušila.


Témata: Holding, TV Nova