Tabletky nebyly zázračné, zázračně ale vydělávaly

  • 4
Ty tabletky byly zázračné. Jejich výroba skoro nic nestála, ale firmě C.P. Direct, sídlící v arizonském Scottsdale, pomohly k aktivům ve výši 30 milionů dolarů, a k takovým "služebním" automobilům jako Lamborghini, Rolls-Royce, Ferrari a Bentley. Jenže pak přišla policie a všechno to zabavila. A navíc ještě přibrala i tři miliony v hotovosti a několik luxusních šperků.

Mohli za to zákazníci, kteří o zázračnosti tablet Longitude na prodloužení penisu začali pochybovat. Výsledky měly být viditelné do měsíce, ale nebyly. A tak obvinili firmu C.P. Direct z toho, že podváděla.

Pilulky s názvem Longitude (tedy něco jako Délka) se prodávaly za 59,99 dolaru plus poštovné a balné. Stabilní zákazníci pak mohli získat slevu ve výši dvaceti dolarů. Přesto se však oprávněně mohli cítit napáleni. Kromě toho, že pilulky nefungovaly, jejich výrobní cena se podle nalezených záznamů firmy pohybovala okolo dvou a půl dolaru.

Policie zahájila civilní stíhání tří osob - čtyřiačtyřicetiletého Michaela Consoliho, jeho matky a osmadvacetiletého Vincenta Passafiumeho.

Podle policie byli právě tito tři "podnikatelé" již v roce 1996 varováni americkými úřady, aby nepokračovali ve svých nekalých obchodních praktikách. Tehdy obchodovali s počítači. Navíc měli zakázáno podnikat v Arizoně prostřednictvím elektronické pošty nebo jiných telekomunikačních zařízení.

Zatím není známo, kolik zázračných pilulek prodali, podle vyšetřovatelů se však bude jednat zřejmě o velké množství. Navíc také údajně prodávali prostředky podporující růst prsou a další podpůrné léky.