Diskuze

Ministerstvo ladí stavební zákon s městy, shoda je zatím v nedohlednu

Ministerstvo pro místní rozvoj věří, že s velkými městy, která kritizují návrh stavebního zákona, najde shodu. Resort po úterním jednání se zástupci Prahy, Brna, Ostravy nebo Plzně oznámil dohodu, podle níž budou mít obce v rámci nové legislativy větší pravomoci. Města hovoří o dílčím pokroku, konkrétní úprava zatím na stole není.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Nový stavební zákon a celkově novou stavební legislativu už hodně moc potřebujeme. Nejvíc to pociťujeme my, lidi z praxe, kterým současný stav ztrpčuje práci a život. A nejde vůbec o stále omílanoou bezohlednost developerů, ale o to, aby se konečně stavělo více a rychleji a aby zejména mladí lépe dosáhli na bydlení. Za současného stavu a cen je to pro mnohé z nich nerálný sen. Takže vzkaz pro ministryni: prosím, nenechte se odradit a dotáhněte ten zákon do konce. A pro její oponenty: nechť je vaše oponentura konstruktivní a ne destruktivní, asi i vy vnímáte, že 157. místo v délce stavebního řízení je ostuda a poškozuje to hospodářství.

0 0
možnosti
JP

J45i97ř97í 86P27a42u35l

9. 1. 2020 16:57

Diky enormni snaze vsech zainteresovanych vetrim dalsi paskvil v dlouhe rade.

0 0
možnosti
VS

Úplně neočekávám usnadní výstavby a následné snížení ceny bydlení. Spíše to vidím, jako souboj různých lobistických skupin.

Když nadále města budou prodávat 25000m2 za 500 CZK/m2 developerovy, který to následně předprodá za 3500 CZK/m2, tak to zase pomůže jen někomu z kamarádů.

1 0
možnosti