Škoda Auto opouští své poslední návrhy na růst mezd.

Škoda Auto opouští své poslední návrhy na růst mezd. | foto: Michal Doležal, ČTK

Škoda se naštvala, stahuje poslední nabídku

  • 423
Mladoboleslavské automobilce došla trpělivost. A to po včerejším vyjádření odborářů, kteří odmítli návrh firmy na růst mezd o 13 procent. Společnost se po tomto nezdaru vrací ke své původní nabídce, která navyšovala tarify o 7,5 procenta.

Vedení automobilky Škoda Auto nevyhoví odborům v otázce sporné inflační doložky. Naopak stahuje svou poslední, třináctiprocentní, nabídku a vrací se na návrh zvýšení tarifu o 7,5 procenta letos a další procenta v následujícím roce. Novinářům to dnes řekl personální ředitel firmy Martin Jahn.

"Jakékoliv další navýšení mezd by bylo nezodpovědné vůči firmě," řekl Jahn.

Odboráři tak podle čtvrtečního prohlášení svého předáka Jaroslava Povšíka vyhlásí v úterý stávku. (více zde) Ta může být časově neomezená. Podle Jahna byla poslední nabídka tak velkorysá, že nedávala ke stávce důvod.

Jahn také uvedl, že přesunutí výroby jinam je až poslední variantou, o které by chtěl hovořit. Ve Škodovce nyní pracuje 26 tisíc lidí, průměrný dělnický plat je 22 tisíc korun. Poslední nabídka, která však už neplatí, zaručovala jeho zvýšení o 13 procent.

, ,