Diskuze

Sedláček: Havel mi dodal odvahu vydat práci, kterou univerzita ztrhala

Když kolegové z Univerzity Karlovy označili disertační práci ekonoma Tomáše Sedláčka jako podprůměrnou, začal o sobě pochybovat. Jenže později se z díla nazvaného Ekonomie dobra a zla stal knižní bestseller. Chválil ho i prezident Václav Havel, pro nějž Sedláček pracoval jako poradce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Isis S.

6. 1. 2012 16:11
FINANCE pro občany

Dobrý den pane Sedláčku,

ráda bych s Vámi, Vaší formou, která se mi líbí, prodiskutovala jedno téma.

Nerada bych však toto závažné téma rozvíjela nyní podrobněji, snad mi rozumíte.

Přeji Vám krásný Tříkrálový den.

S úctou Zdenka Wagnerová

0 0
možnosti

xs123

5. 1. 2012 9:23
Dneska to vyšlo i v novinách

Panebože! Jeho zadostiučiněním a zárukou odbornosti je, že mu knížku vydalo Oxford University PRESS. Takže jakési vydavatelsví, které možná spravuje univerzita v Oxfordu. To ovšem vůbec nic nehovoří o odborné úrovni knihy.Je to podobné třeba jako náš Computer Press. Vydávají knihy o počítačích, ale od příruček pro úplné začátečníky přes populární literaturu z oblasti počítačů až po náročné publikace pro programátory a specialisty. Zase tu máme dalšího mystifikárota a překrucovače. To, že něco vydá Computer Press, zdaleka neznamená, že to je na úrovni disertační práce, spíše naopak, neznám žádnou disertačku, která by se vydávala jako populární kniha. Je to jiná disciplína!!!!!

1 0
možnosti

Jarda4

5. 1. 2012 11:27
Re: Dneska to vyšlo i v novinách

nemáte pravdu

0 0
možnosti

Prof. Čmajzl , občanský demokrad

4. 1. 2012 10:49
Asi chlastal moc jako Vašek

Tomáš Sedláček :Americká krize - Byli jsme opilí  ;-D;-D;-D

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-sedlacek.php?itemid=2547

0 0
možnosti

poznamka

4. 1. 2012 9:49
Víc lidí jako Havel?

Jo, to by se líbilo Sudeťákům, katolickým hajzlíkům a farářům. A taky těm, kteří republiku rozkradli a rozkrádají pod jeho dohledem, protože je akademický žvanil, který ale v realitě je mimo mísu. Morální kvality potvrdil za ČSSR, ale v kapitalistické realitě nevěděl, která bije.

0 0
možnosti

Jarda4

4. 1. 2012 9:11
Jen tak na okraj...

...podívejte se, my jsme zvyklí dělat věci "po česku". Co se cení v zahraničí se u nás necení nebo přímo odmítá. Vyplívá to z naší schizofrenické povahy a mylného pocitu úspěšnosti vycházejícího z dávné historie. Chce to strávit pár let na nějaké západní univerzitě a člověk malinko pochopí co se tady děje. S panem Sedláčkem souhlasím a přeji mu pevné nervy a stálý optimismus.R^

0 0
možnosti

marty2ban

4. 1. 2012 7:54
...

...JÁ MYSLÍM,ŽE JAKO EKONOM SE PANU HAVLOVI VYROVNÁTE SEDLÁČKU

3 0
možnosti

parlost18

4. 1. 2012 6:44
...

Je to dobrá kniha. Mě byla myšlenkově blízká. Ale na druhou stranu, to že je to dobrá knižka, myšlenkově zajímavá a mezi lidmi pravděpodobně pro svůj čitelný jazyk oblíbená z ní ještě nědělá vědeckou práci. Musíme si uvědomit, že disertační práce by měla být práce především vědecká - to znamená nečitelná, nudná a v souladu se současným vědeckým paradigmatem.;-D  Ty jež paradigma posunují jsou ocěny až s odstupem času - netvrdím, že Sedláček paradigma posunuje, kniha se pohybuje v rámci stávajícího paradigmatu, jen asi není dostatečně vědecká. DP musí přinést něco nového a upřednostňují tvrdá data, statistika atd. a to jsem v Sedláčkově knize nenašel (nevzpomínám si, že by tam byla nějaká primární data - i když pro trh asi prošla úpravou) - spíše se jednalo o lepší lit. rešerši spojenou se zajímavým uvažováním.  Ale i tak musím říci, že jsem viděl DP, které byly mnohem horší a prošly.

1 0
možnosti

Jiricek 1

4. 1. 2012 0:49
"Přeji si,aby bylo v Česku více lidí

jako V.Havel" -více důchodců by si zase přálo,aby mělo takovou penzi ;-D

1 0
možnosti

c.jirka

3. 1. 2012 22:33
Dluhy jsou správné

slovy tohto pána v pořadu Tah dámou, kdy vykládal, že zadlužit se na vánoční dárky je dobré, protože chceme darovat, což je přeci krásné. Zrovna běžela kampaň ČSOB na úvěry, ale takhle to vykládat v televizi jako prodejce kráječů, to je moc. Ještě to krásné obalení do filosofie, prostě nehorázné.

10 0
možnosti

danny47

3. 1. 2012 22:21
Už mi článek...

na toto téma dnes chyběl... ;-(

3 0
možnosti