Sazce vypadla skoro polovina terminálů

  • 4
Téměř polovina míst, kde lze podávat tikety Sazky, se v pondělí odmlčela. Technické problémy spojené se zaváděním dat pro chystanou novou loterijní hru dočasně vyřadily asi tři tisíce terminálů Sazky po celé republice. Během odpoledne se jich ale podařilo většinu opět zprovoznit. Podle mluvčí společnosti Stanislavy Doubravové by měla celá síť začít fungovat od úterního rána.

„V neděli po deváté hodině začali technici zavádět nové aplikace pro připravovanou hru. U vice než poloviny terminálů se podařilo data nainstalovat úspěšně. Na zbylých místech ale nebylo kvůli komunikačním problémům v pondělí možné přijímat tikety ani dobíjet kupony mobilních telefonů,“ upřesňuje Doubravová.

Podle ní už ale před čtvrtou hodinou normálně fungovalo pět tisíc terminálů z celkového počtu 6300.

Zaměstnanci Sazky i společnosti GTech po dvacáté hodině síť opět odpojí a software pro terminály nainstalují znovu. Celá síť by se od úterního rána měla už rozběhnout bez problémů.

K nové hře, kvůli které komplikace vznikly, nechtěla zatím mluvčí Sazky nic bližšího prozradit. „Je to hra, která by se měla objevit na sklonku léta nebo začátkem podzimu,“ uvedla pouze.


Témata: Sazka, software