Diskuze

Skládky dělají z nebezpečného odpadu bezpečný. Státu unikají miliony

Státu unikají ročně desítky milionů korun za poplatek za skládkování nebezpečného odpadu. Provozovatelé skládek i ti, co odpad na skládky vyváží, totiž obchází zákon. Nebezpečný materiál vykazují za běžný komunální odpad s podstatně nižším poplatkem, zjistil Nejvyšší kontrolní úřad.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J69a93n 37F43r90o76l37í79k

1. 7. 2013 10:54

Když si ovšem nakládám kontejner tak poskytovatel služby striktně požaduje pouze stavební suť. Žádné železo ani plechovky od barvy nebo chemikálie. Na skládku jsem jel s řidičem a kupodivu  ostraha dohlížela na výsyp materiálu.

0 0
možnosti
PU

Zoufalý výkřik v okurkové sezóně. To, že celý systém nakládání s odpady je jeden velký podvod se ví už dlouho, ale mluvit se o tom nesmí. Skládkové (a spalovací) firmy naopak vydělávají obrovské peníze jen za to, že to svezou na hromadu či hodí do pece. Nic se prakticky netřídí, nic se nerecykluje, i když se tvrdí opak . a média to roztrubují, jako by to byla pravda. Třídit a recyklovat je nákladné a proč by to odpadové firmy dělaly, když je k tomu zákon nenutí. To samé je s nebezpečným odpadem. Platí to, co se napíše na výkaz, takže se ze smrtící substance stane písek do pískoviště. Přitom se přesně ví, kde a jak nebezpečný odpad vzniká. Nemůže přece škrtem pera zmizet. Ale MŽP a ČIŽP dělají, že nemohou nic dělat.

Patrně mají podíl na zisku z těch podvodů.

3 1
možnosti
PM

MŽP  nějaké třídění odpadů nezajímá. To jen přemýšlí jak co nejvíc vydojit ze stavby ČOV  za evropské peníze !

0 0
možnosti
KV

Nakupovat odpad od zákazníků jako NEBEZPEČNÝ a ukládat ho jako běžný (tj. falšovat nějak jednoduše papíry)... no to by bylo, aby na tohle šméčko Češi nepřišli! ...  ;-D :-/ Rv

0 0
možnosti
MV

to je jednoduché-od stavebníka se stavební suť coby nebezpečný odpad odveze a stavebník za ni zaplatí 4500 Kč za tunu,doveze se na plac,prožene drtičkou a hned je z ní recyklát který už není nebezpečný a draze se prodá. 

To samé platí i pro zeminu kterou coby ornici shrnu na hromadu i zeminu ze základů-to vše z dílny mistra Bursíka a spol.;-€

0 0
možnosti