Diskuze

Sazka roste, nenecháme ji teď padnout, říká generální ředitel Chvátal

Generální ředitel Sazky Robert Chvátal se podílel na úspěšné transformaci Sazky ze zadlužené firmy v jednu z nejrychleji rostoucích loterijních společností v Evropě. V rozhovoru pro iDNES.cz varuje před tím, že její další zdanění by ji mohlo dostat zpátky do ztráty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Škoda, že Sazku důkladně neřešili už za dob Hušáka. To se jezdilo v Bentley a letadlem s osobním kadeřníkem. Ale v té době patřila státu, takže to se hospodaření moc neřešilo.

1 0
možnosti
MK

Ona ale nepatrila statu, ale sportovnim svazum....

0 0
možnosti
PC

P14e86t36r 45C73u57ř64í20n

18. 11. 2020 12:19

Kolik peněz jde ze sázky do sportu?

0 0
možnosti
JN

Pro některé inteligenty kteří tvrdí hlouposti o privatizaci Sazky. Sazka byla akciovka která patřila sportovcům ČSTV /Sokol. za dob ředitele Hušáka a funkcionářů jak ČSTV,Sokola a Automotoklubu dozorčí rada nasekala miliardy dlůhů jak za SAZKA arénu tak za nákladnou režii představenstva ,dozorčí rady atd. Cca v roce 2011 byl vyhlášen konkurs na SAZKU !! Dnešní majitel převzal SAZKU cca za 3,8 miliardy korun a postupně zaplatil veškeré dluhy za SAzkou údajně 8,5 miliardy. A dnes když se SAZCE daří tak ji chtějí opět zdanit !! Proč nezdaní Škodovku banky atd ?? Proč všechny nadnárodní koncerny vyvádí zisky z ČR ? Proč ten Bělobrádek nenavrhne výše uvedené je pokaděnej až za ušima.Tak si chytráci kupte pivo za 7 Kč v Lídlu a můžete mudrovat.

2 1
možnosti
JV

J37a51n 45V61a28n29e98k

23. 12. 2020 11:01

Protože před revolucí byly výdaje Sazky směrovány na podporu sportu, tj. všechny sportoviště, nefunkční areály, budovy a nemovitosti po celé ČR. Když se dnešnímu majiteli podařilo vše ořezat a rozprodat nadbytečný majetek, tak překvapivě zůstal hazard. A ten je logicky nežádoucí. Zkuste se rozhlédnout v EU, jaké loterie jsou soukromé a kde.

0 0
možnosti
TP

Chápu majitele, který přijde o nemalou část zisku, že dělá mediální masáž. Ale mě obecně zdanení hazardu nevadí, klidně bych ho danil a reguloval ještě víc. Sazka mi asi nevadí, ale hazard v hernách, kasínech nebo sázkovkách žije ze závislejch chudáků. Kdyby ta branže zcela zmizela, chybět nikomu nebude.

1 0
možnosti
MK

No ale ono nejde o daneni zisku, ale de fakto trzeb, coz realne muze znamenat i to, ze nektere vecu uz se opravdu nevyplati delat vubec....

0 0
možnosti

Takové masivní navýšení "bezpečného" hazardu je prasárna, zejména v porovnání s automaty.

Snahu současného majitele chápu, zkrátka lobuje dostupnými prostředky.

Nicméně nad argumentací o podpoře sportu se musím pousmát, protože to byly právě sportovní svazy, které si svou slepici se zlatými vejci nechaly sami podříznout.

1 0
možnosti
ZK

Zajímalo by mě, kolik dává Sazka ročně za reklamu ve všech médiích.

1 0
možnosti
Foto

Většinou je lepší, když parlament, ani vláda nic nedělají. jejich návrhy vypadají čatso tak, že je dělá někdo, kdo dané branži a jejímu praktickému fungování vůbec nerozumí a hovoří o problému na úrovni hospodského tlachání. Chvátal to říká jasně: Současné složené zdanění je na úrovni evropského.

3 0
možnosti
MH

Sazka se svým amorálním fungováním, kdy ona sama funguje jako stotisící násobně prefouknuty prodavač štěstíčka na jarmarku, se dožadovala morální podpory. To je dost vlka drzost. Není důvod, aby tito prodavači snů nebyli skasnuti. Sny se budou prodávat i za superkrize.

3 7
možnosti
Foto

Autor by u takhle specifickeho mohl zminit, jak se ta dan pocita - ze zisku? z trzeb? z vyher?...

0 0
možnosti
MK

No zjednodusene receno z rozdilu mezi vklady (sazkami) a vyplacenymi vyhrami. Tj pokud se vyhry u vetsiny beznych loterii, losu apod pohybuji kolem 50% vkladu (tj z kazde vsazene koruny jde 50 haleru na vyhry), tak se bavime o dani ktera se pocita z cca 50% trzeb.

1 0
možnosti
Foto

Jeden z nejubožejších kšefů. Nic to nevytváří a žije jen nepravdivé iluze výhry. :-(

2 3
možnosti
Foto

Na jednu stranu souhlasim, ze hodnoty to nevytvari a spolecensky to zpusobuje skody. Na druhou stranu je po tom ze strany "intelektualne znevyhodnenych" poptavka a ti svoji potrebu nakonec nejakym zpusobem realizovat budou a takhle z toho aspon pritece cast prostedku zpet do statniho rozpoctu a je o tom jaky-taky prehled.

Predstava, ze Dezider misto hazeni penez do automatu koupi detem pomucky do skoly je usmevna.

0 0
možnosti