- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Bylo to Eskymo za 50 halířů.
Bylo bez špejle, takže myslím voskový papírový obal se roztrhl na jedné z podélných stran.
opatrně se odkousl čokoládová poleva a potom jazykem vylízal vnitřek a na závěr dokousal zbytek polevy z čokolády.
Nezřídka než takový gurmánský proces se stačil dokončil, eskymo teklo po prstech.
Co naděláme, je už jiná doba.
Nejlepší zmrzliny, jaké jsem kdy jedl, jsou standartní americké supermarketové půlgalonové (1,9 litru) krabicovky namíchané s kusy karamelu, syrového koláčkového těstíčka, čokolády s burákovým máslem, javorovými jádry atd. a to vše za permanentní výprodejovou cenu od 99 centů do 1,99 dolarů (samozřejmě pravý smetanový krém bez přísad).
Co čekat v zemi, kde je největší hit sendvič s celým burákovým máslem, celou sklenicí marmelády v harmonické kombinaci s k smrti praženou slaninou :)
Napsali také, že ČR preferuje zmrzlinu se zdravým rostlinným tukem namísto buržoazní smetany?
To ale prece zakaznici tak chteji. mame podle prodejcu jine chute, nez na zapade... Kdo by lizal smetanu, kdyz muze mit umelou hmotu (prominte, rostlinny tuk). Me hrozne pletou ty chemicke vzorce, ktere jsou az na jednu carku nerozeznatelne :-)
A co u nás není miliardový byznys?
ať žije smetanovej slanej karamel a mátová bez čokolády....
Tak ono to zas tak lehké není jak se tu píše, že dáte 4 suroviny dohromady a je hotovo, je to o poměrech, a není cukr jako cukr :) A z čeho to doma uděláte ? z 5x převařeného mléka z hypermarketu ? A smetany co mléko zahlédla možná na obrázku v obchoďáku.
Coca-Cola ma taky jednu recepturu, jen cukr pouziva podle toho v jakem oblasti se pouziva, proto chutna vsude jinak.
A našel jsem výtečnou zmrzlinu v Hranicích pod podloubím naproti LŠU.