Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Balíkový přepravce GLS kvůli poptávce rozšíří centrum v Jihlavě

  • 2
Balíkový přepravce GLS rozšíří mezinárodní třídicí centrum v Jihlavě, aby už během letošních Vánoc mohl zvýšit objem zpracovaných zásilek o polovinu. Do podzimu přistaví halu za 12 milionů eur (v přepočtu za víc než 300 milionů korun) a plánuje další rozšíření areálu. Stavbu nové haly firma slavnostně zahájila v tomto týdnu, uvedl ředitel GLS Česká republika Pavel Včela.

Kvůli nárůstu obchodů přes internet v minulém roce poznamenaném epidemií covidu-19 dopravce podle zprávy své plány na rozšíření jihlavského centra urychlil. V letošní první etapě tam vznikne hala s rozlohou 4640 metrů čtverečních vybavená třídicí technologií. „Výstavba nové haly přinese zvýšení kapacity o 50 procent již v této etapě, do budoucna se bude jednat až o 2,5 násobek stávající kapacity,“ uvedl Včela.

Firma GLS má v Jihlavě centrum v průmyslové zóně blízko dálnice D1. Podle dřívějších informací tam své centrální překladiště dokončila v roce 2012, předtím v Jihlavě fungovala v pronájmu. V tomto centru teď podle údajů firmy pracuje 250 lidí, díky chystaným investicím by mohlo přibýt dalších až 100 pracovních míst. Generálním dodavatelem právě zahajované výstavby je firma Podzimek a synové.

Podle Včely už má jihlavský uzel každodenní přímé spojení s uzly v Německu, Rakousku, Polsku, Slovensku nebo Maďarsku a s dalším rozšířením jeho mezinárodní význam ještě stoupne.

GLS Czech Republic, s.r.o., je dceřinou společností General Logistics Systems s centrálou v nizozemském Amsterodamu. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností skupina podle zprávy působí ve čtyřech desítkách zemí, má k dispozici vice než 70 centrálních a regionálních třídících středisek a přes 1400 dep. Ve fiskálním roce 2019/20 přepravila GLS podle zprávy 667 milionů balíků.

,