Pražané volají na Pražskou energetiku, aby jim změnila drahý tarif. Paušál za odběr elektřiny však změnil ČEZ.

Pražané volají na Pražskou energetiku, aby jim změnila drahý tarif. Paušál za odběr elektřiny však změnil ČEZ. | foto: Profimedia.cz

Pražané bombardují PRE dotazy, pletou si ji s ČEZ

  • 67
Hanlivý text očerňující ČEZ, že šidí zákazníky, způsobil mezi pražskými domácnostmi paniku a dokonale je zmátl. Stovky lidí denně volají či posílají maily na Pražskou energetiku, aby jim "okrádání" vysvětlila. Ta však nemá s výrobcem elektřiny - firmou ČEZ - nic společného.

"Zákaznická linka i e-mailová schránka jsou doslova zahlceny dotazy Pražanů, jak je to s měsíční platbou za elektřinu a zda si mohou změnit tarif Comfort," řekl mluvčí distribuční firmy PRE Petr Holubec.

Název služby, na který se Pražané ptají, je takřka totožný s názvem produktů pro domácnosti Pražské energetiky Komfort, který existuje už dva roky, a s tarifem ČEZu Comfort nemá nic společného.

Balíček Comfort je jedním z paušálů, který mohou zákazníci ČEZu využívat od začátku letošního roku. Za stejnou cenu jako dříve s ním lidé odebírají elektřinu a mohou bezplatně využívat veškeré komunikační kanály s firmou. - více zde 

Text, který koluje po internetu, ale označuje tento tarif za zlodějský. A to proto, že na něj byli od nového roku automaticky přeřazeni všichni klienti ČEZu a budou tak ročně platit o 150 korun více, než nabízí druhý tarif Basic, který základní paušál zlevnil právě o zmíněnou částku. - více zde

Tento tarif je však výhodný jen pro lidi, kteří s ČEZem prakticky nekomunikují, neboť dotazy jsou podle druhu kontaktu zpoplatněny od 40 do 60 korun, takže za zhruba dvě zavolání na zákaznickou linku a jednu návštěvu společnosti se lidé dostanou na stejnou částku jako u tarifu Comfort. 

"Pražská energetika všechny služby, a to včetně poradenství, v rámci produktů elektřiny Komfort poskytuje zdarma," vysvětluje Holubec obsah tarifu Komfort.

"Pokud se situace neuklidní a lidé se na nás kvůli tarifu ČEZ budou masově obracet i nadále, budeme muset přemýšlet o širší vysvětlovací kampani," doplnil mluvčí.

Pražská energetika dodává elektřinu asi 575 tisícům domácností. 


Text proti ČEZ

Subject: Jak ČEZ "informuje" ...
 
ČEZ připravil jednoduchý trik, kterým vydělá desítky milionů měsíčně. Ty pochopitelně nevytáhne z nikoho jiného než z občanů České republiky. 
 
Trik je velice jednoduchý. Každý odběratel elektrické energie před časem dostal od svého milovaného ČEZu brožuru Oranžový průvodce.

Běžné kecy na kvalitním papíře jste asi zahodili stejně jako většina ostatních. Zásadní  chyba, která z vaší kapsy přihraje ČEZu zbytečně téměř 150 Kč ročně, které nemusíte platit. V oné oranžové brožuře je totiž napsáno, že vás váš milovaný dodavatel oranžové energie automaticky přesunul do tarifu COMFORT.
 
Co je to takový COMFORT made in ČEZ?

Tento tarif prý obsahuje "širokou škálu doplňkových služeb". Za místní  hovorné si můžete zavolat na zákaznickou linku! Můžete využívat některou z forem elektronické fakturace. V ceně je i písemná korespondence s ČEZem... Co však dělat, pokud máte na chatování jiné kamarády než ČEZ?
 
Tarif Basic vás vyjde ročně o 142,80 Kč levněji při stejných cenách elektrické energie. Jak tyto peníze ušetřit a jak především zabránit úplně  zbytečné podpoře milovaného monopolisty, který vyplácí tak pěkné roční odměny našim milovaným  členům jeho dozorčí rady?
 
Zákaznická linka ČEZu je 840 840 840. Měla by stát místní hovorné. Na tomto čísle se můžete s tarifem COMFORT rozloučit. Pokud to neuděláte,  podporujete ČEZ trik:
Oproti minulému před COMFORTNÍMU období ČEZ díky COMFORT triku získává od každého miliónu odběratelů navíc naprosto bezpracně 12 miliónů korun každý měsíc.
 
Kolik je asi v ČR odběratelů, kteří se automaticky stali členy onoho COMFORTního klubu, aniž o tom vědí? Viděl bych to tak na tři milióny...

Lidi neuvěříte, ale je to pravda!
 
Dneska jsem tam volal a operátorka mi řekla, že je to tak. Tak jsem jí hned nařídil změnu na tarif Basic - je to kupodivu zdarma - zatím!!!. Budu platit míň a až je někdy v budoucnu budu volat, nebo jim psát jinak, než mailem (ten je zatím prý zdarma)  tak zaplatím 40,-Kč.

V době bezplatných zákaznických linek!!

Ty pražské svině už neví, jak by nás odřeli. Silně zvažuji, že na ně pošlu ČOIKU. Nepodporujte ty ... ani vy a rozešlete tento mail všem svým známým.

 Pokud tomu nevěříte, zavolejte si nejdřív na to číslo 840 840 840 a zvolte kód nula - ostatní služby a budete se divit