- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pravda. Po zkušenostech si již míchám směsi koření sám. A také pěstuju. Např. "Kajenský pepř" je neuvěřitelný rozdíl kupovaný mletý a když si je doma vypěstuju a nadrtím sám. To samé koriandr. Perfekt je také nadrtit česnek, usušit v troubě a znovu nadrtit na prášek - perfektní chuť a aroma. To samé cibule. Dále směsi na gril míchám téměř bez soli a všichni si u mě velmi pochutnají.... S kořením si doma v kuchyni dost vyhraju...
Mletý bobkový list? To se někde prodává?
UZ DOST s tim sizenim cehokoli !!!!
Zrovna u těch pytlíčků s kořením by člověk čekal, že přirážka ve stovkách % bude výrobcům stačit a oni to stejně ještě budou falšovat... a to nemluvíme o směskách, kde je to víceméně prodej předražené soli a k tomu něco málo přidáno...
Vzpomínám na dobu (cca 5 let zpátky), kdy jsem sháněl glutaman sodný. Skoro všichni prodejci koření a kořenících směsí se mne zeptali: "Chcete to fakturovat jako sladkou papriku?"
Po zkušenosti s pepřem Dle Gusta z Terna musím s paní stoprocentně souhlasit, je snad řízlej popelem. Paradoxně vyjde levněji dražší protože prostě víc okoření než ty levné humusy
A pak se divme, proč je legislativa tak složitá a regulace na každou blbost. Kde je skulina, tu šmejdi využijí k podvedení a obelhání spotřebitele.
Zřejmě kontroly a represe na tyto podvody nejsou dostatečné, když se to stále firmám u nás působícím vyplatí a je to rozšířené v tak velké míře.