Diskuze

Pošta měří, jak se její zaměstnanci při práci „zapotí“

Pošťáci se baví. Česká pošta svým zaměstnancům měří, jak se za směnu fyzicky namáhají. Letos za to utratila téměř půl milionu korun. Pošta upozorňuje, že to dělá preventivně kvůli přetěžování doručovatelů a možnému vzniku nemocí z povolání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MU

Nejvic top management, co? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Namísto toho, aby se nejvyšší manažerstvo pošty zamyslelo nad tím jak čelit tlaku nejrůznějších balíkoven vymýšlí nesmysly.

1 0
možnosti
Foto

Namísto toho, aby to mnozí prubli na vlastní kůži řeší to takhle? Srabi! ;-O

1 0
možnosti
PS

P28e51t13r 63S97e41d70l79á84k

17. 11. 2018 7:50

A teď se zjistí, jak je pošta zdravé a skvělé místo, takže se za tento benefit všem pošťákům plošně sníží plat :D

Taky se změní služba doručování zásilek. Přestane se doručovat oznámení o tom, že jste nebyli doma a že si máte přijít pro zásilku na poštu. Namísto toho vám přijde oznámení o tom, kdo vám co chce poslat, kde bydlí a kam se za ním pro to máte stavit :D

Docela mě překvapilo, že pošta přestala dokonce doručovat oznámení o tom, že jsem nikdy nebyl doma, do schránky v domě, ale začala je doručovat do schránky e-mailové. A hádejte, kdy si přečtete, že máte něco na poště, když v eshopu uvedete jako e-mailovou adresu: nechci-zadnou-reklamu@seznam.cz, kam se podíváte jenom jednou, jestli přišlo od eshopu potvrzení o odeslání zásilky. Nečekáte, že vám na tuto adresu bude psát pošta, že nejste doma a že máte na poště balík.Takže po cca 10ti dnech pošle pošta balík zpátky eshopu! Tohle se mi fakt stalo!!!

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MU

Panaky jsou o nicem a toceny je stejne lepsi. A ze stolu k puse uz pullitra zvednu lehce. ;-D

0 0
možnosti
PV

P96e66t22r 51V94e47s93e81l44ý

15. 11. 2018 20:41

Jak to asi ovlivní měření, když si pošťák v pracovní době tou rukou dojde na WC uvolnit sexuální napětí?

1 0
možnosti
IS

Pí. Kubátová napsala viz. níže a můj příspěvek

Ale to už je úplné odbočení od tématu. Pointa je, že tato měření jsou prostě ze zákona dnes už takřka povinná, neboť nezměřenou dvojku vám hygiena vrátí a nařídí měření. A žvásty o tom, že to jsou chujoviny, bejkárny nebo že to má jit na platy jsou zcela irelevantní a ti největší kritici tohoto postupu pošty by v případě těch poškozených zad opravdu řvali jako první.

Já prosím někde psal, že ty měření jsou nezákonná a chujoviny ..8-o

Prosím kde....:-/?

Vy budete jedna s těch co vkládá své domněnky do cizích úst a doufá, že dotyčný si toho nevšimne.......:-PRvRvRv

1 0
možnosti
MJ

To, že je hlavní vedení ČP naprosto tragické vědí snad všichni a nikdo s tím stále nic nedělá, protože to není soukromá firma a kdo má oči tak vidí, co všechno musí doručovatelky tahat. Balíkáři ČP jsou oproti jiným přepravcům z jiných firem totálně přetěžování a obzvláště to pro ně je masakt vždy před vánocemi. Mají klidně denně od 120 balíků nahoru a jiní přepravci tak kolem 60ks v mimovánočním provozu. To je další věc, kterou mnoho lidí netuší. Ono nebýt ČP, tak většina balíků z Asie, by stála taky daleko více, protože by to nikdo za ten mrzký peníz nedělal a to nemluvě o posílání dopisů, podávání složenek, atd. Nejsem zaměstnanec pošty a nikdy bych to nedělal a služeb ČP využívám jenom díky nadprůměrné ochotě naší doručovatelky a balíkáře, kteří ČP dělají za ten mrzký plat hodně dobré jméno a od kterých se kolikrát člověk dozví i interní záležitosti, co se dějí na ČP a mnohdy nad tím zůstává rozum stát. Nicméně jsme malá obec a vím, že ve velkém městě na to zaměstnanci ČP totálně kálí a všichni jsou na ně i právem pak naštvaní.

4 1
možnosti
ZK

A je 120 balíků hodně nebo málo? Když uvážíme, kolik z nich je krabice od bot, drobná elektronika a další zboží v hmotnostním rozmezí 2-5 kg.

Vemte si, že hygienický limit na 8 hodinovou směnu je 10 tun pro může a 6,5 tuny pro ženy.

0 0
možnosti
PR

P64a88v89e15l 41R37u52s

14. 11. 2018 11:26

"Muži-balíkáři tehdy za směnu navzpírali v průměru 813 kilogramů", to je za hodinu 100 kilo, pět 20 kg balíků za hodinu. Uf,uf, to je tedy námaha.

1 2
možnosti
JP

J13a12n 44P64a98v73e92l49k17a

14. 11. 2018 11:59

To je paleta Ytongu, kterou přeložíte na 5 minut.

0 0
možnosti
ZK

Tradičně zavádějící nadpis, nepřečtený článek, a rádobyvtipné komentáře v diskusích a ty "nejvtipnější" rovnou vyklikané do TOPu.

Česká pošta si zaslouží denodenní grilování takřka za vše, co provádí, ale zde si jen plní své zákonné povinnosti, na které stále dost zaměstnavatelů kašle nebo o nich nemá ponětí a tou je hygiena práce spojená s kategorizací prací.

Jsou tady poznámky typu, ať si to ti manažeři raději zkusí 14 dní sami, nebo dejte toho půl mega raději do platů... Ale většina z vás rádobychytrých a zcela nepolíbených oblastí BOZP a hygieny práce by při zničených zádech, karpálních tunelech nebo jiné podobné nemoci z povolání prskala jako první, že zaměstnavatel se dostatečně nepostaral o vaše zdraví.

Kategorizaci prací nelze střelit jen tak od boku, ikdyž se to v praxi často děje, a je rozdíl, pokud jste v jedničce a chodíte na prohlídky 1x za 6 let (4 roky nad 50 let věku) nebo nějaký přetížený přehazovač balíků spadne do trojky a bude chodit 1x za 2 roky, na což se nabalí další požadavky, jako OOPP, úprava technologií nebo pravidelné bezpečnostní přestávky v krajním případě změna vaší pracovní pozice na jednodušší práci.

4 0
možnosti
IS

Sice jste to hezky napsala, ale v praxi se to dělá tak, že dotyčnému co provádí měření, se dá méně práce, aby kategorizace dobře dopadla. Sice zaměstnavatel si jako pojistku pozve k měření odbory, ale ti bez vědomostí o legislativě vlastně ani neví co dozorují. A na závěr Pošta oznámí, že akreditovaným měřením se prokázala neoprávněnost odborů či zaměstnanců.

Sám jsem dělal na Mittalu 19 let a story ohledně měření je na dlouhé večery a odbornost odborových zástupců je na samostatnou kapitolu.

1 0
možnosti