Diskuze

Pořadatel Velké pardubické čekal miliony, místo nich přišla insolvence

Věřitel poslal k insolvenčnímu soudu pardubickou městskou akciovku Dostihový spolek, která každoročně pořádá slavný dostih Velká pardubická. Spor je o nesplacených 190 tisíc korun. Spolek dluh zpochybňuje a brání se, že jde o cílený útok. Pořádání dostihu by to nemělo ohrozit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

kolacek

7. 3. 2012 8:50
Nedávejte už do DS moje prachy. Laskavě.

Dostihový spolek je typická společnost, ve které má svůj podíl město Pardubice. Bordel, žádná kontrola, vyhazování peněz oknem, spousta přisátých pijavic (včetně některých vychcaných zastupitelů a dalších politiků), když je nouze, maminka (město Pardubice) pošle prachy (ne primátorka svoje, ale pošle peníze moje, Vaše, souseda, prostě občanů Pardubic). Chcete další příklady? Zaškrtněte, co je správně:1) Loď Arnošt z Pardubic (Pardubická plavební)

 2) Letiště v Pardubicích (East Bohemian Airport) 3) Společnost Přístav Pardubice 4) Hokejový klub 5) .....................

Tajenka: Správně je 1,2,3,4,5

Scénář: Někdo založí spolek s účelem, který má pro Pardubice velký význam  Prostě Tradice nebo Bomba. Deklaruje, že město nebude zatěžovat. Pak se dostane do potíží a město? Navýší svůj podíl. Z vašich a mých peněz. V DS je to možné sledovat v přímém přenosu.

Viz http://www.pardubice.eu/urad/radnice/organizace-mesta.html

2 0
možnosti
PP

Jen Aby

7. 3. 2012 8:07
co je to za kecy?

buď dlužím 190 tis Kč nebo miliony .. a když dlužím, pak taky po lhůtě těsně nebo dlouhodobě? .. a pokud dlužím dlouhodobě a hodně, pak insovlence jak vyšitá - a jakýpak poškozování? ... ten insolvenční návrh ze zákona dokonce měli poslat sami na sebe !!!! ......... V krajích českých by se už konečně mělo pochopit, že čísla nežlou a účetnictví není politika - chápu, že je to těžké, když se to tak prezentuje na regionální, vládní a především unijní úrovni. Ono totiž ve firmě není možné to, jak zametají na vládních a vyšších úrovních s daňovými poplatníky: nejsou prachy, tak se natisknou nebo se zadluží naše děti. Na firemní úrovni pořád platí, že 1 + 1 = 2. Nejhorší je, když se do vedení firmy montují politici - to je pak jako srážka hmoty a antihmotou, to prostě nemůže fungovat.

2 0
možnosti
S

sekanina

7. 3. 2012 7:52
Zachránci

Paní primátorka zdaleka neví, jaká doslova pochybná společnost lidí se kolem DS pohybuje, nevyjímaje pana Šimána. Znám jej osobně, jedná se o bývalého vojáka z povoláním,který z DS pouze vysával peníze. Smlova byla, zcela nevýhodná pro DS podepsána Ing.Kunátem, který rovněž čelí trestnímu stíhání za moho lumpáren, který se dopustil při svém dlouholetém působnení na DS. Pan Petráň společně s Ing.Kunátem si pozval pana Šimána před rokem do Prahy, kde na půdě poslanecké sněmovny mu jasně řekli, že u DS spolku končí a dostal výpověď. Pan Šimána také zstupuje pana ž.Váňu a je mluvčím celé té skupiny, která se pokoušela dostat na závodiště v Pardubicích a později jej provozovat. To jenom málo informací k panu Šimánovi.

0 0
možnosti
JK

kolacek

7. 3. 2012 8:38
Re: Zachránci

Jen bych rád poznamenal, že ty peníze určitě čerpal na základě nějaké smlouvy nevo objednávky, kterou musel někdo z DS podepsat. Také někdo z DS podepisoval došlé faktury, ne?

Osoba pana Šimána je nám po Vašem příspěvku jasná. Ještě tedy napište, kdo s ním podepsal ty smlouvy nebo kdo vystavil objednávky na práce, za které pan Šimán zaslal faktury? (Všimněte si, že nepíšu "odvedl objednanou práci")

Hnus.

0 0
možnosti
MV

base

7. 3. 2012 6:53
To je tak,

když se do sportu pletou politici. Tady totiž nejde vůbec o nějaký dostihy, ale právě o ty dotace...

0 0
možnosti
R

Return

7. 3. 2012 6:18
Cílený útok?

Na spolek který má chaos v účetnictví? Ani neví kolik dluží? Snadný cíl ! Takový by měl zlikvidovat finanční úřad ! :-P

3 0
možnosti
AS

SvatyAntonin

6. 3. 2012 23:47
Spolek

Pokud je mi známo, tak to závodiště tomu spolku nepatří, či ano? Pokud nepatří, hospodaří se od deseti k pěti, pak je to vyhazování peněz občanů města. Vždy se něco dorovná, zvedne se základní jmění na dorovnání ztráty, podíl města se zvyšuje, ale také ztráta. Když se nabídl Váňa, že sponzory sežene a přitáhne zahraniční jezdce, mělo na to město kývnout, za zkoušku to stálo.

V Prostějově začal stavět Aquapark  - soukromá firma a vtáhla do toho město. Když už stavba a provoz přišla na víc jak 240 milionů, bude toho molocha kupovat město celé a jistě na tom původní vlastník neprodělá. Aby to nepodadlo v těch Pardubicích podobně.

3 0
možnosti
JV

van23

7. 3. 2012 2:13
Re: Spolek

cely zavodiste patri mestu Pardubice ,pozemky, budovy.

tim padem je nakej dostihovej spolek je jen poradatel kterej dostava rocne na provoz 4,5 mega ci kolik to je jedno , od mesta.

takze uz je mi jasny proc to nedali panu Vanovi ci nekomu jinemu to ani nedaj .

i kdyby za tim byl nejakej tajnej investor -tak to nedela kvuli pozemkum ci budovam ,ale kvuli penezum na poradani.

a pokud tu nekdo mel informaci ze v ut meli priklepnout prachy, tak uz je mi to jasny. soucasni joudove si tam neco malo odklanej a jina strana, sdruzeni, ci par lidi si chce odklanet pro sebe. poslou dostihovej spolek do insolvence, doufaj ze se jeste prihlasej 2 veritele. snaha je stat se novym poradatelem treba. 51 procent spolku vlastni mesto, zbytek akcionari , nejvic 22 ma nakej Martin Vokal - na jeho pokyn musel odstoupit predseda spolku Nemec (Top09). v roce 2010 byl spolek v plusu , 2011 ma 4 mega ztratu , takze podojili mesto a nekam se ty prachy rozkutalely.

2 0
možnosti
TK

username

6. 3. 2012 23:42
ehm

Aha, takže město chce dát veřejné prostředky, která má bordel v účetnictví a neví co kde dluží? To fakt nemyslí vážně

2 0
možnosti
JK

kolacek

7. 3. 2012 8:51
Re: ehm

Bohužel nejen myslí, ale už dlouhou dobu dělá. A to nejen v DS:

Viz http://www.pardubice.eu/urad/radnice/organizace-mesta.html

0 0
možnosti
SP4Z

Si0 po 4. zákazu

6. 3. 2012 23:03
190 litrů nejsou zase tak velké peníze.

To nešlo složit je u soudu až do vynesení rozsudku? Tím by se přece muselo insolvenci zabránit.

0 0
možnosti
SP

kiv

7. 3. 2012 0:20
Re: 190 litrů nejsou zase tak velké peníze.

Tak nějak.

Je to asi spíš zase opět  nějaká "novinářská kauza" někým zaplacená, neboli jak udělatii z prdu kuličku ..:-/.

1 0
možnosti
JL

josefl

6. 3. 2012 21:53
Zase jedna pijavice

Zase jedna pijavice přisátá na město, na veřejný rozpočet. Buď tam sedí totálně neschopní lidé, nebo pomalu odklání. Kdyby to dali Váňovi (pozor ne tomu neuplatnému politikovi), mohlo mít město po starosti a místo dotací mohlo inkasovat nájem. Sice jenom symbolický, ale úspora by byla 4,5 mil. Ještě navíc by Váňa snad vrátil dostihu bývalou slávu.

2 0
možnosti
MB

millomilton

6. 3. 2012 20:37
a zase

budou brečet. Dluží miliony a kvičí jako prasátka, že je to politický útok. Hmotná zodpovědnost tady asi není. pozavírat všechny

1 0
možnosti