Diskuze

Počet sociálních pohřbů v Česku za deset let vzrostl desetkrát

V Česku se loni uskutečnilo 1438 sociálních pohřbů, meziročně o šest méně. V porovnání s rokem 2007 byl jejich počet zhruba desetkrát vyšší. Tyto pohřby zajišťují obce a Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) jim pak proplácí oprávněné náklady. Loni náklady na tyto pohřby klesly o procento na 9,52 milionu korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Muj kamarád měl tatu bohéma , kterej miloval Bulharsko a když v agonii umíral tak chtěl aby jeho popel byl vysypanej v Bulharsku do moře . Tak ho vysypali do Bečvy , prý tam dopluje....

2 0
možnosti
MB

...tak, hlavně aby zbylo na cigárka a lahvouně... to je přece jasný...:-P

0 1
možnosti
JV

Pokud stát získá odúmrť, tak proč ne.

Pokud se nepostarají příbuzní, stále může získat vynaložené prostředky z dědictví, tak opět, proč ne.

Pokud vypraví pohřeb pro bezmajetného, tak to stát nepoloží, a budiž mu země lehká.

0 0
možnosti
SK

Ano, a jsme u toho. Je lepší být celý život nemajetným nejít ve stopách zploditelů, jež tohoto nemajetného na svět přivedli. Nemusí to být pouze etnická spodina, ale i spolužáci marešů a kellnerů jež si sexu užívali, a nedokázali vychovat pokračovatele rodů Jistě Klausovi potomci budou v budoucnu zakladateli politických stran a soukromých středních škol - jen je otázkou zda dosáhnou takové popularity jako ods a porg ! U nečesaných bude také otázkou zda vnoučata budou jako rodiče nebo děda s babičkou? Nevím zda Pavlásek s Gencerem budou mít dodací adresu na OU tyto nebudou mít Gott ani Jagr . Je to o ....... každého člověka.

0 0
možnosti
EN

E38w51a 34N65o62v43o29t93n94á

30. 10. 2017 23:33

Další důkaz jak nám roste životní úroveň.:-/

2 0
možnosti
JS

spíš to svědčí o mezilidských vztazích......

4 2
možnosti
MS

A 20-30 tisíc na pohreb snad dnes má kazdý...

0 6
možnosti
MS

To ze ma neznamena ze chce dat. Znam nekolik pripadu kdy vztahy mezi rodici a detmi byly tak spatne, ze pri umrti rodice deti odmitli jakoukoliv ucast a nestali ani o dedictvi.

2 0
možnosti
MS

Pohrebné...to si zase někdo pohrává s další zbytečnou a praštěnou dotací?8-o;-€;-ORv

1400 sociálních pohbů je nic. Nemá cenu to rešit.

5 0
možnosti
JK

To je nespravedlnost. Když nemám peníze na pohřeb a budu mít ten sociální, tak si nemůžu vzít urnu domu a zakopat ji na zahradě? Pořád říkám, že zrušení pohřebného bylo jednou z nejdemagogičtějších věcí po roce 1989.

2 4
možnosti
MZ

M37i43l69a43n 57Z11i26c22h

30. 10. 2017 19:40

kdyz umrel nas dedousek,tak mu sla na pohreb cela vesnice,pristavil se autobus,mel muziku,a v hospode dostali rizek ze salatem i ukrajinsti kopaci co tam postavali,kdyz zemrel muj stric z mesta,estebak,co mel velky dum,jeho syn stavebni firmu,dcera dum na namesti s kancelaremi a obchodem,tak ten mel socialni pohreb za par korun v nemocnici,no a kdyz umiral tak rychle dum nechala prepsat na sebe sestrenka aby se nemuseka delit se svojim nevlastnim bratrem

2 0
možnosti
LH

Dneska mezi lidmi mizí mezilidské vztahy a hlavně, VŠE OVLIVŇUJÍ PENÍZE.Za komunistů u nás na vesnici po pohřbu se šlo do hospody kde pozůstalí zaplatili sud piva pro vesničany ( když to byl hasič či jinak činný ve vesnici, tak dávali i flašku do placu).A neexistovalo někoho pohřbít bez obřadu.Dneska...? Nejenže už se do hospody nechodí, ale kolikrát ani nevíme kdy a kde měl nebožtík rozloučení.Na parte je jen oznámení.." rozloučení v kruhu rodinném."

Čili kapitalismus a peníze rozbouraly mezilidské vztahy na vesnici.Lidi nemají peníze na pohřeb ( je zajímavé, že za komunistů na to ti lidé měli) a každý se snaží ušetřit kde se dá.

2 6
možnosti
VN

To, není v socialismu, nebo kapitalismu. To jak popisujete ten první pohřeb, to dřív byla samozřejmost i v kapitalistické první republice, i Rakousku. A zkuste se jít podívat na pohřeb např. ve Francii. Zástupy lidi. Problém bude někde jinde a bude to komplikovanější.

5 0
možnosti
VJ

V85í96t 34J24ů51z16a

30. 10. 2017 19:21

Proč tyto asociální pohřby nazývají sociálními???

8 0
možnosti