Sazku tíží dluhy za výstavbu O2 Areny

Sazku tíží dluhy za výstavbu O2 Areny | foto: Dan Materna, MAFRA

Podnikatel Vítek skupuje dluhy Sazky, získal pohledávku od Komerční banky

  • 14
Podnikatel Radovan Vítek koupil další dluhy loterijní firmy Sazka. Svou pohledávku mu prodala Komerční banka, která Sazku dříve dlouhodobě úvěrovala. Vítek zaplatil o něco více než dvě stě milionů korun, tedy polovinu nominální hodnoty.

MF DNES to odpoledne potvrdil zdroj blízký jednání.

Komerční banka zatím transakci nekomentovala. Česká spořitelna, která vedle banky Fortis zůstává Sazce věrná, se nechtěla k záležitostem klientů vyjádřit. Spořitelna zbyla společně s Fortisem z původní bankovní čtveřice, která Sazku úvěrovala. Zatím podle informací MF DNES o prodeji své pohledávky neuvažuje.

Pohledávku Raiffeisenbank získal Vítek už minulý týden. (podrobnosti o transakci čtěte zde) Co přesně bude pro Sazku znamenat, že se stal jejím největším věřitelem, není zatím zřejmé. Vítek své budoucí plány nezveřejnil a Sazka je rovněž nekomentovala.

Radovan Vítek, majitel realitního impéria Czech Property Investments, patří k nejbohatším Čechům. V rozhovoru pro MF DNES před dvěma lety připustil, že se majetek skupiny CPI pohybuje mezi dvaceti až třiceti miliardami korun. Od té doby ještě posílil.

CPI patří nájemní byty i obchodní centra a letos byla největším nákupcem na trhu realit.