Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Kvůli nárůstu cen na trhu končí další dodavatelé plynu a elektřiny

V pondělí ukončí dodávky všem odběratelům po firmě Bohemian Energy další společnost, tentokrát děčínská Kolibřík Energie. Ta je hlavním dodavatelem pro Skautskou energii, která v pátek informovala své zákazníky o tom, že od 19. října přechází na dodavatele tzv. poslední instance. S plynem od 22. října končí také A-PLUS Energie. Důvodem je dramatická situace na trhu s energiemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za Klause Nečase se děly horší věci kde je loďstvo? Kdo je vysmátý na Bahamách no přece kožený? Kdo je vysmátý ve Švýcarsku no přece Bakala? Levice pravice sebranka všeho druhu proto od devadesátých let na volby nechodím!

0 3
možnosti

J53a45n 42N10o67v78ý

16. 10. 2021 14:57

Asi se to začne opravdu sypat. Ze dvou zdrojů jsem již zaslechl info, že v blízké době, zřejmě již příští týden se očekává pád dalšího dodavatele. Jmenovat nebudu, ale asi do toho zahučí ještě další odběratelé.

1 1
možnosti

Kromě těch největších hráčů padnou všichni, to se dá celkem snadno předpokládat.

2 0
možnosti

Pokud ted místo 50 000 rocne budu platit 150 000, tak to je sakra rozdil...

2 0
možnosti

J20a93k97u41b 95C52e19c68h

16. 10. 2021 14:04

a jeste to budete platit (z dani) cikanum

3 0
možnosti

J75a54n 55H78á63j59e79k

16. 10. 2021 13:06

A to teprve přijde, až dodavatel poslední instance pošle fakturu..

1 0
možnosti

no jo tady konci levicova politika:

1) chceme rozdavat - tiskneme penize

2) chceme zachranovat planetu - vymyslime blbosti

3) kdyz to jde do kopru zvetsime regulace = jeste to zhorsime

Bures a komousi promrhali dobra leta, jako cela EU a ted se to zacne valit

7 8
možnosti

Naopak , tady končí pravicová politika. Tito virtuální dodavatelé energií jen překupovali energii, přidali k tomu jen marketing a svoji marži a při prvním otřesu na burzách popadali. Podvedení zákazníci by po nich měli vymáhat ztráty, které jim způsobí nedodržením smluv.

2 4
možnosti

Lidé at si nakoupí teplé ponožky a svetry na doma, případně kožichy. Koupání jednou týdně, teplé jídlo také jednou týdně. Nic jiného než šetřit nezbývá.

1 0
možnosti

A88d82a95m 27P50r75a63ž95á29k

16. 10. 2021 11:27

A budeme závidět severokorejcům jejich životní úroveň ;-)

To bych si raději koupil les.

1 0
možnosti

Ve firmě i doma jsem u velkých dodavatelů (PRE, ČEZ). Nemusel jsem přemýšlet, kdo mi dá lepší cenu, kde je nějaká klička apod. Soustředil jsem se na vlastní podnikání. Těch pár tisíc ušetřených ročně za to nestálo. Navíc mě odrazoval agresivní a vlezlý přístup prodejců a koneckonců i .

Chápu přitom ale, že pro někoho pár stovek či tisícovek představovalo značný obnos a šel do toho. Situace ale není bezvýchodná, jen je to asi šok

7 2
možnosti

koneckonců i to, že mám pár stovek akcií ČEZu a ty mi nesou dividendy.

(nějak mi to vypadlo)

0 0
možnosti

T79o87m91á27š 41F70o55ř36t

16. 10. 2021 10:40

Dotovat jak výrobu energie tak její spotřebu lidem. Eurosocialismus.

3 0
možnosti

Příčina je v (opět) nepromyšleném Green Dealu, resp. v hurá uzavírání nejen uhelných elektráren, ale i těch jaderných. No a protože to vypadá, že 'moudré' v Bruselu překvapila přicházející zima a s tím vzrůstající potřeba plynu a elektřiny, do toho kšefty s povolenkami a prostá skutečnost, že k výrobě je potřeba energie... A to to teprve začíná. Dejme tomu, že covid je překvapit mohla a proto v prvních týdnech a měsících v podstatě nereagovali, tak tohle je jednoznačně vina EU. Není to totiž jen situace v ČR. Jsem zvědav, co se bude dít, až Německo přestane zvládat svou spotřebu. Jasně, budou to brát z ČR, jenže to rozhodně řešení není. No a díky tanečkům okolo stavby bloků JE v ČR se v podstatě ani nezačalo... Ideologie zkrátka ještě nikdy nikoho nezahřála. Ani ta zelená.

6 0
možnosti

J41a57n 63S15l51a53n58i90n84a

16. 10. 2021 10:37

Lidé zbytečně panikaří, neví zhola nic o dodavateli poslední instance. Také patřím mezi postižené a pokládám za nejdůležitější ukončit platby záloh starému dodavateli. Ten nový, distribuční společnost, se přihlásí sám. Rovněž pokládám za taktické, minimálně ze dvou důvodů, s výběrem nového dodavatele chvíli počkat. První je, že i ten vámi nově vybraný může mít za chvíli obdobný problém a ten druhý, že časem se situace snad uklidní a smluvní ceny půjdou opět dolů. Doporučil bych všem ofotit si stavy elektroměrů a plynoměrů, protože důkaz se vždycky může hodit. Jinak nezbývá než doufat, že nová vláda upraví zákony tak, aby k obdobným událostem nemohlo často docházet.

3 1
možnosti
Foto

Ano, je dobré počkat, ale budete zatím platit nehorázné ceny. A snížení cen se plánuje až na rok 2024, další dva roky cena asi ještě poroste nebo rozhodně nepůjde dolů. Ale na to se samožejmě názory různí. Lidi se prostě najednou ocitli na burze. Je to jako s investicena. Čekej a plať a riskuj nebo plať a měj jistotu.

4 0
možnosti

Pokud se dobře orientuji v situaci která nastala nyní na trhu s elektrickou energii, (platí i pro plyn) tak stav je takový. Ceny elektrické energie v současnosti atakují "vrchol" kdy oproti minulým letům je cena elektrické energii dnes o 300% a více vyšší. Z důvodů "raketových cen" končí alternativní dodavatelé kteří "museli" na trhu vzniknout (liberalizace trhu) a díky kterým se "monopol" začal chovat také "tak trochu tržně". Nyní kdy statisíce odběrných míst (milióny lidí) "musí" přejít do stavu DPI, tak fy jako ČEZ "vyšponují" ceny elektrické energie na maximum cen (ceny vyšší než aktuální ceny na burze), ale budiž máme přece tržní hospodářství, ALE co je do nebe volající že fy jako je ČEZ nabízí "nově" příchozím zákazníkům v režimu DPI pouze dlouholeté smlouvy s fixací těchto "raketových cen". Být akcionářem ČEZu nervozitou bych nespal (jestli tento "kšeft" projde), neboť by to pro mne znamenalo násobky zisků z dividend. Nervozitou ale trpím také, i když z jiného důvodů, také jsem "postižený" a spadl jsem do režimu DPI u ČEZu. Tady SNAD musí zasáhnout ERÚ neboť toto je učebnicový příklad zneužití, v době kdy jsou ceny na trhu na maximu a se skoro 99% jistotou budou tyto "uměle vyhoněné" ceny v následujících měsících klesat si chce státem řízený "monopol" namastit svou kapsičku způsobem naprosto "loupeživým" (fixace obrovských cen na několik let). Epidemie Covid-19 a její ekonomické následky pro jednotlivce, domácnosti a fy je oproti této loupeží 21 století pouhá "drobnost". Pokud tato loupež projde, může vyvolat "bankrot" statisíců domácností a desítek firem, přesah těchto problémů může mít vliv na "ulici" s vyhlídkou "nových předčasných voleb" v ČR potažmo až k pádu EU. Ještě k řeči čísel, za 12 MWh odebrané elektrické energie za rok jsem zaplatil k 27.9.2021 částku ve výši 39.500,-Kč, podle nynějšího stavu by to měla být částka přesahující 120.000,-Kč, tudíž minimálně o 80.000,-Kč ročně navíc + stejná prognóza u PLYNU.

2 4
možnosti

ERÚ nezmůže nic. ČEZ totiž pouze vychází z aktuální tržní ceny energie, kterou na rozdíl od té pro své věrné zákazníky nyní nemá nasmlouvanou dopředu. Tedy musí ji pro poslední instanci aktuálně koupit na burze.

Bylo by absurdní, kdyby musel doplácet na to, že nějaký miliardář nechce být přechodně ve ztrátě a pošle firmu do kopru.

7 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Předat farmu potomkům má být snazší, s návrhem po letech přichází nový náměstek

27. dubna 2024

Před dvěma lety slíbil tehdejší ministr zemědělství Zdeněk Nekula, že připraví pro rodinné farmy...

Konec minikečupů i ovoce v plastu. EU chce snížit množství odpadů

27. dubna 2024

Premium Evropská unie v boji za co nejmenší množství odpadu zakáže minibalení majonéz, šamponů nebo...

Úspěšný zubař prodává „ražený český dějepis“, mince už vynesly 155 milionů

26. dubna 2024  22:04

V Praze se v pátek vydražila část celoživotní numismatické sbírky Václava Bruny. Vyšla na 6,15...

Čtyři jaderné bloky nestačí, bude třeba budovat další, říká exministr Grégr

26. dubna 2024

Premium Kromě výstavby až čtyř jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně by už Fialova vláda měla plánovat i...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!