Plexisklo u pokladny v Kauflandu

Plexisklo u pokladny v Kauflandu | foto: Kaufland

Řetězce zpřísňují hygienická opatření, kolem pokladen instalují plexiskla

  • 71
Nákupní řetězce zavádějí v těchto dnech nová opatření na ochranu svých zaměstnanců a zákazníků. U kas se postupně objevují plexiskla, která mají omezit fyzický kontakt pokladníků s klienty. Minulý týden je ve svých provozovnách nainstaloval Globus, zavádějí je také Albert, Kaufland a Tesco.

„Globus nainstaloval plexiskla na všech pokladnách a informacích již minulý týden,“ sdělila mluvčí řetězce Lutfia Volfová. Kvůli bezpečnému odstupu zákazníků Globus také najednou spouští z běžných pokladen pouze každou druhou, případně je-li to možné každou třetí.

V pátek se do instalací plexiskel pustil také Kaufland, postupně by se měla objevit u pokladen a oddělení informací ve všech prodejnách. „V pokladní zóně přibude navíc podlahové značení doporučených rozestupů,“ dodal provozní ředitel Kauflandu Martin Piterák.

Stejné kroky provádí v těchto dnech i Albert. „Pilotní montáže proběhly již v průběhu neděle v obchodech Albert v Praze a Olomouci. Plošná instalace ochranných plexiskel do ostatních prodejen v celém Česku bude dokončena ve čtvrtek. Obslužnost pokladny, stejně jako servis zákazníkům nainstalovaná plexiskla nijak neomezí,“ uvedl šéf komunikace řetězce Jiří Mareček.

Vyhrazená otevírací doba pro seniory komplikuje práci menším prodejnám

Výjimkou není ani Tesco. „Rozhodli jsme se nainstalovat dočasné Perspex plexisklové ochranné tabule u pokladen,“ sdělil výkonný ředitel řetězce pro Česko Patrik Dojčinovič. V provozovnách by se měly objevit v průběhu následujících dní. „Jsem nesmírně hrdý na to, jak kolegové napříč celým naším podnikáním neúnavně pracovali, aby poskytli za těchto mimořádných okolností potraviny všem,“ dodal.

V návaznosti na opatření vlády, která mají zamezit šíření koronaviru, zavádějí řetězce v posledních týdnech řadu změn. Zintenzivnily čištění a dezinfekci svých obchodů, zákazníky vedou k placení kartou, ve větší míře balí pečivo do sáčků a folií nebo zpřísňují dohled ostrahy nad dodržováním hygienických zásad.

Bezpečnostní pracovníci dohlížejí také na to, zda mají zákazníci v prodejnách zakrytý obličej a zda lidé nakupují ve stanoveném čase.