Diskuze

Česko má víc platebních karet než obyvatel, loni jich přibylo 900 tisíc

Počet vydaných platebních karet v Česku loni stoupl o 900 tisíc na 12,7 milionu. Bezkontaktních karet přibyl milion na 12,1 milionu. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnilo Sdružení pro bankovní karty. Bezhotovostní karetní platby loni poprvé převýšily výběry hotovosti z bankomatů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ne "Česko", ale Česká republika.

0 1
možnosti

Mozna jen dve poznamky. Ta cisla sice vypovidaji o nejake gramotnosti obyvatel, to jo, ale vypovidaji take o tom, jaky biznis karty predstavuji pro banky a hlavne pro firmy jako visa a mastercard. Ty se mohou chovat skoro jako monopol na platby. Zatim to v cechach nikdo neresi. A druha poznamka, ta cisla tez ukazuji, jak silny lobbing stoji v ceste novym platebnim metodam.

0 0
možnosti
Foto

Co tím chtěl autor říci? Z mého pohledu tento článek postrádá logiku..když mám účet ve více bankách, tak je jasné, že k?!e každému účtu mám platební kartu, potom mám kartu k účtu mé ženy, nějakou kreditku, nějakou předplacenou kartu..a podle autora už jsem "divný"?

Ať autor provede srovnání s okolními státy a státy "západní Evropy" či USA a zjistí, že v ČR jsme těžce podprůměrní

0 0
možnosti

Kreditka je pro některé zhmotněny sen, žít na dluh do určité doby, debetní je rozum, mám tak můžu platit

0 3
možnosti
Foto

OK. Vůbec nerozumíte v čem je výhoda kreditní karty. Rozhodně nejde o život na dluh, ale o bonus. Zatímco vy platíte debetní kartou a nemáte z toho zhola nic, tak platbou kreditkou máte 1 - 2 % bonus. Utratím kreditkou to samé co vy debetní kartou, akorát že mně za to banka ( resp. obchodník ) pošle dvě tři kila zpátky a vám kulové . :-)

7 0
možnosti

J23a85n 18T40a98r59a91b32a

3. 3. 2020 18:15

A to ještě dost lidí má Revolut nebo Curve, které jsou vydané v GB.

3 1
možnosti

Do toho revolutu nebo curve se přidává co?

0 0
možnosti
Foto

Ten graf je nějak divný. Počet platebních karet 12,7, z toho debetních 10,5. Graf ale ukazuje součet debetních a celkem. Podle grafu by to vypadalo, že máme více kreditek jak debetek.

8 0
možnosti

J10a15n 63T74a13r24a32b73a

3. 3. 2020 18:16

to není nemožné. V Americe to tak je běžné.

0 0
možnosti

No jo, chcete u nás hypotéku? Tak účet u nás, výplatu k nám a používat kartu několikrát do měsíce, jinak vám zvýšíme úrok na hypo. Zdravím do milované KB.

7 0
možnosti
Foto

Ne mě to zkoušela Moneta. Když jsem jim přinesl papíry, že jdu refinancovat, tak najednou bylo vše zdarma.

1 0
možnosti