- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Maliny? Snad jedine dobre nakvaseny. Ja videl zralou malinu naposledy pred mesicem. Ted uz je vse davno suchy.
Ale fakt bych nechtel sbirat 50 litru malin na kvas, coz je u nas minimalni pozadovane mnozstvi pro vypaleni.
Maliny se macerují v lihu, až poté pálí.
Jak alespon z clanku vyplyva (i z prispevku Antonina Maleho), lide, kteri chteji Calvados po franzouzsku, netusi, co je Calvados. To neni jenom nejaka palenka z jablek. Calvados vznika komplikovanou technologii nekolik let, z urcitych druhu jablek ze stejnojmenne oblasti ve Francii. Palence z jakychkoliv jablek jsme na Slovacku rikali "jabkovica", ktera se nabizela hostum, pro ktere bylo slivovice skoda, a vetsinou i v nadeji, ze uz nikdy neprijdou.
No, "tekuty strudl" muze byt i docela dost dobry :-)
Ale pro calvados je podstatne to, co je v clanku - kvasi se most, vyrobi se jablecne vino, to zraje v sudech a az pak se z nej pali koralka, ktera zase musi zrat aspon 5 let v sudech, aby se ji mohlo rikat calvados (krome toho, ze jablka musi pochazet z kraje Calvados ve Francii). Takze neni calvados jako kalvados :-)
Ha,ha ,jen se dohadujte :-) já už plním švestky do sudu!!
Proboha! Jak vubec muzete napsat "kalvados" s K? To je teda sila! Tak se aspon zeptejte strycka Googla, kdyz netusite, jak se to pise. Takova ostuda! Jeste vam v tom clanku chybi "vísky".
z wikipedie: Calvados (též kalvádos) je pálenka z jablek...